Nederland - 24 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

ABN AMRO hervat volgen Flow Traders met Houden advies

(ABM FN-Dow Jones)  ABN AMRO heeft vrijdag het volgen van Flow Traders hervat met een Houden advies en een koersdoel van 30,00 euro.

De bank denkt dat Flow Traders goed wordt gerund, maar gelooft niet dat de omzet uit de handel in ETFs wereldwijd gelijke tred zal houden met de groei van het vermogen dat in ETFs is belegd.

ABN AMRO analisten Ron Heijdenrijk en Cor Kluis geloven daarom dat Flow Traders voortdurend marktaandeel moet winnen om te kunnen voldoen aan de consensusverwachting. Dit zal na verloop van tijd steeds lastiger worden.

De bank rekent op een groei van de netto-omzet uit ETF-handel van 12,9 procent per jaar, wat op zich sterk is, maar fors lager dan de consensusverwachting van gemiddeld 17,9 procent per jaar.

ABN AMRO gaat verder uit van dalende marges, waardoor de vrije kasstroom zal achterblijven bij de nettowinst.

De analisten zijn dan ook voorzichtig over het dividend. Voor dit jaar en volgend jaar mikt ABN AMRO op een stabiel dividend van 1,25 euro per aandeel en 1,30 per aandeel in 2019. Die laatste raming is ruim 30 procent lager dan de consensusverwachting van analisten.

ABN AMRO verwacht enige disruptie in de markt van concurrenten zoals IMC en Optiver, die fors investeren in ETF-handel. Ook de Amerikaanse sectorgenoten Susquehanna en Virtu willen groeien in Europa.

Een recent bod van Virtu op KCG zou de concurrentie weer kunnen laten afnemen en zou ook het startschot kunnen zijn van een consolidatieslag in de sector, waarbij Flow Traders zou kunnen worden overgenomen tegen een forse premie op de huidige koers.

Het aandeel Flow Traders noteerde vrijdag 1,0 procent lager op 30,49 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.