Nederland - 4 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ABN AMRO geeft koopadvies af voor Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft maandag het advies voor Flow Traders verhoogd van Houden naar Kopen, met handhaving van het koersdoel van 27,50 euro.

De marktvorsers verhoogden het advies voor de flitshandelaar na de koersdaling van 31 procent sinds het begin van het jaar.

Nadat ABN AMRO al sinds maart waarschuwde voor negatiever wordende winstverwachtingen bij analisten, is de bank nu voor het eerst weer positiever dan de markt over het aandeel.

De lagere verwachtingen hingen samen met het zeer moeilijke jaar dat de flitshandelaar doormaakt. Extreem lage volatiliteit op de effectenbeurzen zette de omzet en marges van de ETF-handelaar zwaar onder druk.

Volgens ABN AMRO is het echter niet slim om te denken dat de huidige lage volatiliteit de nieuwe norm zal zijn. De bank wees erop dat periodes met zeer lage volatiliteit in de afgelopen dertig jaar hooguit zeven kwartalen aanhielden, en in twee van de drie gevallen niet meer dan vijf kwartalen.

ABN AMRO verwacht daarom dat uiterlijk medio 2018 een normalisering zal optreden van de marktvolatiliteit en daarmee ook van de winstgevendheid van Flow Traders. Dat neemt niet weg dat de bank voor het derde kwartaal een nieuw dieptepunt verwacht voor de resultaten.

Op basis van normalisering van de markt in 2018 en 2019 handhaafde ABN AMRO het koersdoel van 27,50 euro. Dat betekent een verwacht rendement van 29 procent vergeleken met de slotkoers van vrijdag.

Het aandeel Flow Traders koerste maandag op een licht lager Damrak 3,0 procent hoger op 22,61 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.