Nederland - 30 juni 2021 - Aandelen

Aandelenmarkt presteert uitzonderlijk goed onder Joe Biden

door SVEN VAN GASSE

We zitten exact in de helft van het jaar en de aandelenmarkten onder Joe Biden hebben in deze periode een behoorlijke rally laten zien. De S&P 500 heeft reeds het doel bereikt dat sommige analisten voor het hele jaar hadden gesteld.

De index, de breedste maatstaf van de Amerikaanse aandelenmarkt, is in 2021 met meer dan 14% gestegen en staat slechts een paar punten onder de 4 300. Zakenbank Goldman Sachs had dit cijfer voorspeld voor het einde van dit jaar.

Zowel de S&P 500 als de Nasdaq staan op of dichtbij recordhoogtes. De Nasdaq is dit jaar met bijna 13% gestegen. De Dow Jones is in dezelfde periode met meer dan 12% gestegen en kruipt langzaam naar de 35 000 punten, wat ook een nieuwe all time high is.

Alle drie de indices zijn op weg naar hun vijfde opeenvolgende kwartaal dat met winst afgesloten wordt. Dit is de langste streak sinds 2017 voor de S&P en Dow en de langste sinds 2018 voor de Nasdaq.

De Russel 2000, een index die small cap aandelen volgt, doet het zelfs nog beter met een stijging van 17% dit jaar.

Wat nu?

Noch zorgen over belastingverhogingen, noch een verhoogde inflatie kunnen Wall Street weerhouden van een rally. Wat is nu de volgende stap voor deze bull markt?

Volgens Fawad Razaqzada, analist bij ThinkMarkets, zal de focus in het derde kwartaal gericht zijn op het volledig opheffen van de lockdown-maatregelen over de hele wereld versus de verspreiding van nieuwe Covid-19 varianten.

Hoewel de vaccinatiegraad blijft stijgen, zou de verspreiding van nieuwe en meer besmettelijke varianten van Covid-19 de heropening van de economieën nog steeds in gevaar kunnen brengen. Hij voegde hier wel aan toe dat het algemene sentiment zeer positief is.

Hiernaast blijft de inflatie nog een zorgenkind. Hoewel de inflatieangst voorlopig lijkt weggeëbd, zijn de algemene prijzen nog steeds en het stijgen en dit kan de Federal Reserve niet blijven negeren. De centrale bank blijft zeggen dat de prijsstijgingen slechts tijdelijk zijn maar veel beleggers en economen maken zich zorgen of dit wel waar zal zijn.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.