Nederland - 22 februari 2024
door AMY YASSIM

Aandelen TSMC en ASML dalen voor Nvidia’s resultaten

De aandelen van chipgiganten TSMC en ASML zijn gedaald in afwachting van het kwartaalrapport van Nvidia. De koers van Nvidia daalde met 4.35% op dinsdag, waardoor een bredere daling in de Amerikaanse tech-aandelen ontstond. De daling komt doordat de markt zich af begint te vragen hoe lang de enorme groei van Nvidia nog kan aanhouden.

TSMC, ’s werelds grootste producent van processoren, zag een daling van meer dan 1%. ASML, die machines levert voor chipfabricage, sloot 2.09% lager.

Zie hieronder ook het koersverloop van ASML:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Hoe lang kan Nvidia’s groei aanhouden?

Wall Street zal de opmerkingen van CEO Jensen Huang volgen voor inzicht in de duurzaamheid van de groei van het bedrijf.

De groei was de afgelopen tijd namelijk enorm. Nvidia’s aandelen zijn in het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd door de sterk gestegen vraag naar zijn grafische verwerkingseenheden, vooral door de groei van kunstmatige intelligentie (AI).

Na sluiting van de Amerikaanse markt op woensdag zal Nvidia zijn kwartaalcijfers van het vierde kwart bekendmaken.

Morgan Stanley verwacht het volgende, wanneer de resultaten gepubliceerd worden:

“We verwachten geen sterke reactie op positieve resultaten, maar ook geen verkoopgolf.”

 —Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.