Nederland - 7 oktober 2021 - Aandelen

“Aandelen in Hong Kong zijn ondergewaardeerd maar vooruitzichten zijn slecht”

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten in Hongkong hebben het dit jaar niet makkelijk gehad. De Hang Seng-index noteert meer dan 20% onder haar record van in februari. Door de forse daling zijn deze aandelen ondergewaardeerd, maar analisten raden niet meteen aan om in te stappen in de markt.

Bij de sluiting op woensdag stond de Hang Seng-index in Hongkong ongeveer 23% lager dan de hoogste stand in februari. Alleen al in het derde kwartaal is de index in deze periode met bijna 15% gekelderd.

Ondanks de onderwaardering kunnen voorzichtige beleggers beter aan de zijlijn blijven staan als het gaat om aandelen in Hongkong, aldus Kenny Wen van Everbright Sun Hung Kai.

Volgens Wen wordt de markt gedreven door het sentiment rond zaken als de met schulden beladen Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. De uitkomst van deze perikelen is nog steeds uiterst onzeker.

Onzekere vooruitzichten

De investeringsvooruitzichten in Hongkong blijven hoogst onzeker omdat de aandelenmarkt, met name institutionele beleggers, tijd nodig zal hebben om verschillende factoren te verwerken. Het risico op een aanscherping van het Chinese beleid inzake technologieaandelen blijft bestaan en de situatie rond Evergrande moet ook eerst duidelijker worden.

Beleggers die zeer volatiele aandelen willen kopen, zoals deze in de “nieuwe economie”, waarschuwt Wen dat de stijgende rente op Amerikaans schatkistpapier een impact zal hebben op de techsector. Voorbeelden van aandelen in de nieuwe economie zijn technologieaandelen, terwijl nutsbedrijven doorgaans worden geclassificeerd als aandelen in de oude economie.

De benchmarkrente op 10-jaars schatkistpapier overschreed onlangs de 1,5%. Hogere obligatierendementen kunnen techaandelen zwaar treffen. Als de rentevoeten stijgen, maken deze de toekomstige cash flow van het bedrijf minder waard en lijken de aandelen overgewaardeerd.

De stijging van de obligatierente komt op een moment dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, zich voorbereidt op het terugschroeven van de obligatieaankopen in de komende maanden. Dit is meestal een voorbode van toekomstige renteverhogingen.

Wen besluit:

Ik denk dat de techsector zeer volatiel zal blijven.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.