Smallcap Pro - 18 januari 2023 - Aandelen
door RAJA SPEET

3 winstgevende trades voor beleggers

BeursBits is de tradingdienst bij BeursBrink. We hebben drie verschillende producten: de Optie Trader, de Cashflow Trader en de Stock Trader. Alledrie de diensten hebben een verschillende insteek op de beurs. Maar wel allemaal met hetzelfde doel: inspelen op kortere ritjes, voornamelijk met Amerikaanse en Canadese aandelen. In de afgelopen weken rolden weer heel wat (winstgevende) trades van de band. We lichten er drie uit.

PayPal

Bij De Optie Trader, pakken we ritjes op aandelen met opties. Hierbij kan je denken aan simpele calls en simpele puts. Zoals de trade in de grafiek hieronder, van PayPal.

Het voordeel van opties, is de beperkte beweging die nodig is om toch een goed rendement te pakken. Wij kochten bijvoorbeeld calls toen de koers van PayPal op 70 dollar stond, en verkochten de calls toen PayPal’s koers op 76 dollar stond.

Wie aandelen zou hebben aangehouden, had dan een winst van +/- 8,5% gerealiseerd. Niet slecht natuurlijk, maar onze opties deden met 51,4% veel beter.

Met andere woorden: wie voor 1000 dollar aan PayPal had gekocht, zou met de aandelen 85 dollar hebben verdiend. Maar 1000 dollar aan calls, zou 514 dollar hebben opgeleverd.

Transocean

Het komt weleens voor dat we zowel bij de Optie Trader, als bij de Stock Trader dezelfde aandelen traden. Zo namen we bij oliebedrijf RIG, calls in. Die verkochten we binnen twee weken met een winst van 107%.

Snel, fors en lekker cashen. Precies het soort trades dat we graag zien bij de Optie Trader!

Maar, hoe leuk opties ook kunnen zijn, je moet als belegger wel tegen wat volatiliteit kunnen. En bovendien, moet je kunnen accepteren dat sommige opties met stevige verliezen worden afgesloten.

Niet iedereen bezit zo’n sterke maag. Maar wilt wel traden.

Dan is de Stock Trader geschikt. Ook hier namen we RIG in, maar dan met een aanhoudperiode van een paar maanden. En hebben we kunnen sluiten met een winst van 43,7%.

Dat is nog steeds goed, zeker als je realiseert dat het verlies op de S&P 500 vorig jaar al rond de 20% lag. Dus met 1 zo’n trade, realiseer je direct een outperformance van jewelste:

Canadese Phenom Resources

Soms traden we bij de Stock Trader ook op Canadese aandelen. Bijvoorbeeld het Canadese Phenom Resources, waar we meerdere keren korte ritjes maken.

We kopen laag en verkopen hoog:

Door steeds korte ritjes te maken, pak je bij dit soort aandelen al snel een paar procentpunten winst. En dat tikt uiteindelijk ook goed aan. Want ook hier, zijn deze winsten geboekt in de november en december-maand. Dat zijn we nu natuurlijk alweer vergeten met de huidige hieperdepiep-stemming op de beurzen, maar december was een absolute klotemaand op de beurs. Tenminste, zolang je de S&P 500 volgde of een andere indextracker had gekocht.

Hoe trade je net als de BeursBits handelaren?

We hebben nu een actie lopen. En beleggers die hebben ingetekend begin dit jaar, hebben nu al het abonnementsgeld terugverdiend.

Wie nu abonneert krijgt toegang tot:

  • 12 maanden toegang tot onze Optie Trader (t.w.v. 399
  • 12 maanden toegang tot de Stock Trader (t.w.v. 99 euro)
  • 12 maanden toegang tot de Cashflow Trader (t.w.v. 399
  • + Toegang tot ons exclusieve, nieuwe Playbook 2023 (niet los te koop)

Het ideale tradingpakket om 2023 mee in te gaan! Activeer direct, lees meteen ons Playbook 2023 en ontvang vanaf nu al onze trade alerts direct op je telefoon. Claim de korting hier.

Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Smallcap Pro

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Smallcap Pro

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.