Nederland - 22 november 2021 - Aandelen

“1 slecht inflatierapport verwijderd van een forse correctie”

door SVEN VAN GASSE

Jeremy Siegel, professor aan Wharton en marktstier, verwacht een serieuze correctie die niet rechtstreeks gebonden is aan Covid-19. Zijn kantelpunt is een drastische verandering in het beleid van de Federal Reserve om de hoog oplopende inflatie aan te pakken.

De consumentenprijsindex is in oktober met 6,5% gestegen. Dit is de grootste stijging in meer dan 30 jaar. Siegel bekritiseert de Federal Reserve omdat zij ver achter de feiten aanloopt bij het nemen van ani-inflatoire maatregelen.

Hij speculeert dat het uur van de waarheid zal vallen op de beleidsvergadering van de centrale bank van 14 tot 15 december. Als die een agressievere aanpak signaleert om de stijgende prijzen in toom te houden, kan er volgens Siegel een correctie toeslaan.

Siegel stelt:

Ik weet niet of de markt klaar is voor een ommekeer van de Federal Reserve bij nog een slecht inflatierapport.

There is no alternative

Ondanks zijn zorgen, is Siegel nog steeds fan van de aandelenmarkten. Vooral door de extreem lage rente is er geen alternatief om te beleggen. Obligaties geven een zeer pover rendement en cash verliest elke dag aan waarde door de hoge inflatie.

Volgens Siegel zal de inflatie in de komende jaren hoog blijven en mogelijk nog hoger worden. Hij verwacht dat de prijsstijgingen zich over verschillende jaren zullen uitrekken, waarbij de cumulatieve inflatie 20% tot 25% zal bedragen.

Siegel verwacht dat de inflatieachtergrond een tegenwind zal creëren voor populaire techbedrijven. Dividendaandelen en financials zouden volgens Siegel vanaf 2022 echter weer in de gratie van beleggers kunnen vallen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.