Een opmerkelijke uitspraak van zakenbank JPMorgan. Zij beweren namelijk dat de bitcoin slechts een ‘economic side show’ is en dat de innovatie op vlak van fintech de financiële sectoren en diensten zal domineren. De economen van JPMorgan zijn namelijk van mening dat bitcoin nog teveel problemen heeft om een ‘mainstream asset’ te worden.
Dan toch geen bitcoin als wereldwijd betaalmiddel? Zakenbank JPMorgan vindt dat de digitale munt momenteel nog teveel problemen heeft en teveel koersschommelingen maakt om dienst te kunnen doen als ‘mainstream asset’. Ze zijn eerder te spreken over de innovatie op vlak van fintech en zien fintech-bedrijven als grote winnaar van de COVID-19 episode.
Bitcoin prices have continued their meteoric rise with Tesla, BNY Mellon and Mastercard’s announcements of greater acceptance of cryptocurrencies. But fintech innovation and increased demand for digital services are the real Covid-19 story with the rise of online start-ups and expansion of digital platforms into credit and payments.
Bitcoin heeft voet aan wal gekregen bij grote banken en Fortune 500-bedrijven, een ontwikkeling die de prijs flink de hoogte heeft ingestuurd en vorige week een marktwaarde van 1 biljoen dollar deed bereiken. Beleggers vergelijken bitcoin met goud en beschouwen de digitale munt als waardige vervanger door het beperkte aanbod. Het totale aantal bitcoin is namelijk gelimiteerd.
Ondanks hun koersdoel van 146.000 dollar, blijven de analisten van JPMorgan sceptisch. Ze zien geen intrinsieke waarde in bitcoin en andere cryptomunten. Volgens een recent onderzoek van Deutsche Bank zien investeerders en beleggers bitcoin als een extreme bubbel op de markten.
De opkomst van fintech is volgens JPMorgan het echte transformatie-verhaal van de COVID-19 episode. En dit is ook hetgeen waarvan ze verwachten dat de komende jaren nog fors gaat groeien.
Grote technologiebedrijven zoals Apple en Google hebben de laatste tijd meer belangstelling getoond voor financiële diensten. Apple lanceerde zijn eigen creditcard in samenwerking met Goldman Sachs, terwijl Google zijn gebruikers toestaat om betaalrekeningen te openen na een koppeling met Citigroup. In China heb je dan weer Alipay van techgigant Alibaba.
Bronnen: CNBC
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.