Beste belegger,

Er is een regio waar iedereen vandaag rekening mee moet houden: Latijns-Amerika. Waarbij wij een stevige voorkeur hebben voor Brazilië. Opkomende markten gaan weer populair worden bij beleggers en de Braziliaanse aandelenmarkt gaat hiervan profiteren.

  • Braziliaanse aandelen zijn goedkoop gewaardeerd en onbemind bij buitenlandse investeerders
  • Veel bodempatronen bij Braziliaanse aandelen
  • Investeren kan in bedrijven die op wereldschaal veel voorstellen, maar handelen aan lokale waarderingen

Kort samenvattend: BUY, BUY, BUY.

Brazilië staat momenteel op maar heel weinig kooplijstjes. Maar wij zijn bullish. Zeer bullish. En dat is een zeer contraire mening, want bijna iedereen ziet in Brazilië een achterblijver die in 2022 ook zal achterblijven.

Dat zien wij als perfect nieuws. Want op het moment dat iedereen positief begint te worden, is het natuurlijk al te laat voor de mooiste koopjes.

En mooie koopjes, kan je nu zeker scoren in Brazilië.

Waarom iedereen negatief is op Brazilië en daarmee een mooie kans laat liggen…

Huh, Brazilië? Dat is zo’n beetje het antwoord dat wij van veel beleggers krijgen als we voorzichtig aanstippen dat de grote kansen voor 2022 toch echt in het grootste land van Zuid-Amerika liggen.

Voor veel beleggers komt Brazilië volledig als een verrassing. Precies hoe wij het graag zien!

Daarin zijn beleggers overigens niet alleen. Ook analisten hebben schrik voor Brazilië. Want het land heeft al een reeks renteverhogingen doorgevoerd en is qua economische groei een achterblijvertje in de opkomende markt. Consensus houdt ook rekening met achterblijvende groei in 2022.

Analisten zijn negatief en beleggers hebben het land al niet eens meer op de radar.

Perfect voor tegendraadse beleggers met hun oog op een flink rendement.

Waarom je nu juist moet KOPEN!

Een van de dingen die we moeten realiseren als het gaat om Brazilië: het land is eigenlijk een grondstoffenparadijs.

Brazilië is met 8,5 miljoen vierkante kilometer iets kleiner dan China, waarbij het land voor een flink deel tjokvol zit met grondstoffen.

Daarbij kan je denken aan de hele harde grondstoffen zoals olie, gas en ijzererts. Maar ook aan een hele rits van soft commodity’s, zoals koffie, suiker, vlees, sojabonen.

Grondstoffen waar veel vraag naar is en waar we in de komende jaren ook nog veel vraag naar zullen hebben. Zeker gelet op alle stimulatieprogramma’s van overheden en bouwwoede bij projectontwikkelaars.

Macro-economisch zien de zaken er gunstig uit. De waarderingen van Braziliaanse aandelen zijn ook fantastisch en beleggers halen hun neus ervoor op.

Echt, kan het nog beter?

Het verhaal waar wij al veel vaker van hebben geprofiteerd…

Eigenlijk is er een perfecte storm aan de hand. Niet alleen op fundamenteel gebied, maar ook op technisch gebied.

Beginnend bij het fundamentele stuk: juist de basisgoederen zijn nu wereldwijd enorm in trek dankzij een heropstart van de economie.

Daarnaast zijn zowel China als Amerika bezig met gigantische investeringsprogramma’s in infrastructuur. En Brazilië is een van de weinige landen die met beide grootmachten een goede relatie heeft.

Fundamenteel liggen de zaken er fantastisch bij. Terwijl

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.