Beste belegger,
Soms doen zich van die buitenkansjes voor, waar u maar beter meteen bovenop springt. Zeg maar de beleggingskansen, waarmee u uw portefeuille een astronomische boost geeft.
Daarom opgelet, want we hebben een juweeltje van een investeringskans gevonden!
Daarvoor zijn we eens diep in een nieuwe biljoenen-sector gedoken. Neemt u van ons aan: dit is er eentje, om uw vingers bij af te likken.
Een kans als deze komt niet zo snel meer voorbij.
Nog niet zo gek lang geleden konden particuliere beleggers hier niet eens in investeren. Maar nu is het tij gekeerd.
Zorg daarom, dat u er vanaf het begin bij bent!
Dat kan, want deze sector staat nog redelijk in de kinderschoenen, wat particulier initiatief betreft. Maar vergis u niet, het zal heel gauw ontzettend hard gaan.
In 2020 ging er al bijna 450 miljard dollar rond in deze branche. Maar nog vóór 2030 zal de markt verdrievoudigen tot een kolossale 1,4 biljoen dollar.
Kijk, dan hebben we het over een buitenkans van jewelste.
Herinnert u zich destijds onze tip voor Bitcoin en de cryptomarkt nog?
Precies.
Dan weet u, waarom u nu goed moet opletten. Want beleggers die deze crypto-tip op waarde hebben geschat, zijn inmiddels flink rijk geworden!
Als u vooraan wilt staan om te profiteren van een astronomisch momentum van… Lees dan snel verder!
De Final Frontier!
Het zal u vast niet ontgaan zijn, afgelopen zomer.
De Space Race.
Dit wedstrijdje ver plassen tussen miljardairs Richard Branson en Jeff Bezos ging erom, wiens bedrijf als eerste een commerciële ruimtevlucht zou maken.
Bransons Virgin Galactic was op 11 juli de winnaar, Bezos’ Blue Origin volgde kort daarna op 20 juli.
De rijkste man ter wereld wint blijkbaar niet alles…
Hoewel Bezos met een vlucht tot 100 kilometer hoogte nog wel claimde, dat alleen hij officieel tot in de ruimte was gekomen.
Deze hoogte hanteert de Internationale Astronautische Federatie (IAF) immers als ‘de ruimte’.
Branson ging ‘slechts’ tot 80 kilometer, maar heeft volgens de norm van de Amerikaanse luchtmacht met die hoogte ook de ruimte bereikt.
Enfin…
Terug naar waar het hier om gaat.
Een titanenstrijd tussen twee miljardairs is natuurlijk hartstikke leuk om te volgen. Maar het levert u als belegger geen geld op.
Toch is die Space Race belangrijk voor het vervolg van dit verhaal. Deze sensationele tweestrijd laat namelijk een glimp zien van de onbegrensde mogelijkheden van beleggen buiten de dampkring.
Want met een ruimtevaartmarkt die 213% groeit binnen nu en tien jaar, mogen we daar wel over spreken.
Een sector die volgens Bank of America voor 2030 al 1,4 biljoen dollar waard is, biedt natuurlijk plenty of opportunity voor beleggers.
Goed, we hebben hier dus écht over een bijzondere ontwikkeling.
Voorheen kon u immers niet in de ruimtesector beleggen, omdat ‘space’ een overheidsfeestje was. Met duizelingwekkende miljarden-budgetten.
Door allerlei ontwikkelingen (die we zo direct de revue laten passeren) wordt de Final Frontier bereikbaar en economisch haalbaar voor een hele batterij aan nieuwe space-ondernemingen.
Die bedrijven richten zich op een breed scala aan technologische en infrastructurele activiteiten, diensten en producten. Zo ontstaat een ware ruimtewedloop en die levert hele interessante investeringskansen voor beleggers op.
We gaan zo direct in op negen interessante ruimtebeleggingssegmenten, zodat u beseft hoe uniek deze investeringskans eigenlijk is.
Maar eerst nog even terug naar de geschiedenis van de Space Race, zodat u de grootsheid van deze beleggingskans goed begrijpt.
De recente Space Race is de facto de tweede in de geschiedenis van de mensheid.
De eerste was die tijdens de Koude Oorlog tussen de Sovjet-Unie en de VS. De inzet? Mondiaal technologisch leiderschap.
Het waren de Sovjets, die in 1957 de wereld verbaasden door als eerste land ooit een satelliet (Spoetnik-1) in een baan rond de aarde te brengen.
Als antwoord op deze gevoelige nederlaag richtte Amerika snel een peperduur overheidsprogramma op, NASA geheten. Toch was het de Sovjet-Unie dat in 1961 met Joeri Gagarin ook de eerste mens in de ruimte te bracht.
Uiteindelijk kwam in 1969 de Amerikaanse triomf toen Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette.
Maar wat vertelt deze geschiedenis ons nu eigenlijk?
Allereerst vertelt deze geschiedenis ons, dat de ruimtevaart voorheen alleen besteed was aan de grote mogendheden met hun peperdure en miljarden-verslindende overheidsprogramma’s.
Ten tweede, dat de eerste stap van een mens op de maan het hoogtepunt was van decennia lange technologische innovatie. En die zorgde voor het computertijdperk, dat nu de basis is voor zowat alles en iedereen in elke uithoek van onze aarde.
In 1971 zei Neil Armstrong daar het volgende over:
Hoe we de kennis die we opdoen gebruiken, bepaalt onze vooruitgang op aarde, in de ruimte of op de maan.
Space Race 2 toont wel aan, dat de opgedane kennis de mensheid zo ver heeft gebracht, dat er nu zelfs op bestelling een trip in de ruimte gemaakt kan worden.
Toegegeven… zo’n trip is voorlopig alleen weggelegd voor mensen die zwemmen in het geld.
Toch bewijst deze ontwikkeling dat de ruimtevaart allang geen besloten overheidsfeestje meer is. Iedereen pikt vandaag de dag zijn graantje mee van deze biljoenenmarkt.
Van de genoemde miljardairs tot talloze private equity partijen en particuliere initiatieven. En nu dus ook beleggers.
Daarmee breekt een nieuw ruimtetijdperk aan, waarin de huidige technologische innovatie een heuse Space Economy creëert.
Over vooruitgang gesproken.
Zoals gezegd, is die Space Economy binnen tien jaar 1,4 biljoen waard.
U begrijpt het al: de ruimte is nu ‘open for business’!
Voor beleggers van het eerste uur liggen hier fantastische beleggingskansen met astronomische rendementsvooruitzichten.
We vertelden u zojuist al dat de commerciële ruimtevluchten ons slechts een glimp laten zien van de onbegrensde mogelijkheden met beleggen buiten de dampkring.
De initiatieven van Branson en Bezos, maar ook Musk (over hem zo direct meer) sieren weliswaar volop de media. Maar de verwachting is, dat ruimtetoerisme slechts een fractie van de ruimte-economie gaat uitmaken.
Goed, even genoeg over the usual suspects. U bent belegger en u wilt meer dan woorden.
U wilt cijfers zien.
Hier komen ze.
De Space Economy was in 2020 bijna 450 miljard dollar waard en de verdeling was als volgt.
Hier valt meteen de transformatie (sinds de eerste Space Race) van overheid naar commerciële sector op. De commerciële miljardeninvesteringen overtreffen die van de overheden maar liefst 4x!
De wereldwijde Space Economy overtreft met die 450 miljard zelfs al de schattingen van Morgan Stanley met zo´n 70 miljoen dollar.
Deze bank deed een tijdje geleden namelijk onderzoek naar de sector en kwam met de volgende groeiprognoses.
Dit is wat u noemt een klassiek voorbeeld van the only way is up!
Maar het gaat nu dus al veel harder dan Morgan Stanley voorzag.
Volgens Bank of America zal de Space Economy binnen 10 jaar uitgroeien van die 450 miljard dollar in 2020 naar een gigantische 1,4 biljoen dollar in 2030.
Omgerekend hebben we het hier over 213% groei binnen 10 jaar!
Ter indicatie: daarmee heeft de ruimtevaartsector een waarde die gelijk is aan de huidige waarde van de totale wereldwijde toerismesector (1,5 biljoen dollar).
Toch, is dit nog maar het begin.
Diezelfde Bank of America becijfert de waarde van de Space Economy in 2047 op een ongekende 2,7 biljoen dollar.
Laat dat maar even op u inwerken…
We kijken hier naar een sector, die 504% groei in het vooruitzicht heeft!
De tabel hiervoor geeft u een indruk van hoe de gelden verdeeld worden tussen ‘commercieel’ en ‘overheid’.
Maar als belegger wilt u natuurlijk weten in welk soort bedrijfsactiviteiten die investeringen worden gedaan. Zodat u weet, waarin u kunt gaan investeren.
Het onderzoek van Morgan Stanley helpt u een handje. De bank identificeert negen segmenten in de Space Economy.
In 2020 was er nog een overduidelijke top-3, die 82% van de markt uitmaakte.
Ground Equipment stond bovenaan met 36% marktaandeel. Onder dit segment vallen de bedrijven, die de lanceerindustrie en de ondersteunende grondapparatuur produceren.
Maar let op.
Morgan Stanley schat in, dat breedband via satelliet tegen 2040 de helft tot 70% van de verwachte groei van de wereldwijde ruimtevaarteconomie vertegenwoordigt.
Dat segment, Consumer Broadband, stond in 2020 slechts op plek zeven met 2% marktaandeel. Alleen hier al gaan we dus een verschuiving van jewelste zien.
De vraag naar breedband gaat vooral stijgen, omdat de vraag naar data explodeert. In de eerste plaats door een exponentiële groeivraag uit de hoek van autonome auto’s.
Het lanceren van satellieten die breedbandinternetdiensten aanbieden, helpt enorm om de kosten van die o zo gewilde data te drukken.
Geen wonder, dat ene Elon Musk zich al jaren op het Space Economy toneel begeeft. Deze visionair zag die vraag waarschijnlijk al van mijlenver aankomen.
Met zijn bedrijf SpaceX richt de rijkste man ter wereld (een titel die hij overigens geregeld af moet staan aan Bezos) zich dan ook op satelliet breedbanddiensten.
De satelliet-internetmarkt was in 2020 2,93 miljard groot en zal in 2030 een waarde hebben van bijna 20 miljard (18,59 mld).
In groei uitgedrukt, hebben we het hier over 535%!
Deze groei wordt ‘gewoon’ binnen 10 jaar bereikt…
Geen wonder, dat Elon Musk aan boord is, want die ziet het geld al binnenstromen.
Musk richt zich trouwens niet alleen op satelliet internet.
Hij wil ook bereiken, dat er weer mensen op de maan worden gezet. Dat kan hij, want SpaceX heeft inmiddels een succesvol trackrecord van missies ver voorbij de 100 kilometer grens.
(Daarmee plast Musk uiteindelijk het verst van de ‘drie musketiers’. Maar dat terzijde…)
SpaceX gaat bijvoorbeeld eind dit jaar een volledig civiele missie in een baan om de aarde lanceren. De passagiers zullen dan maximaal vier dagen rond de planeet cirkelen, voordat ze terugkeren naar de aarde.
Daarnaast heeft NASA het SpaceX Starship geselecteerd als lander, om tegen 2024 de eerste mensen in de 21eeeuw op de maan te zetten.
Illustratie van het ontwerp van de menselijke lander SpaceX Starship dat de eerste NASA-astronauten naar het oppervlak van de maan zal brengen in het kader van het Artemis-programma.
SpaceX krijgt hiervoor 2,89 miljard dollar uit het speciale NASA-programma Artemis. In totaal kreeg de NASA afgelopen mei trouwens 24,8 miljard dollar door president Biden toegezegd voor ruimtevaart-activiteiten.
Dit soort miljardenbedragen geeft wel aan, hoe serieus u ruimtevaart als beleggingssector moet nemen.
Vooral ook de aanwezigheid van Elon Musk kan deze markt zomaar de volgende boost geven.
Helaas kunt u niet direct investeren in een private partij als SpaceX. Maar u kunt wel profiteren van de initiatieven die Musk aanzwengelt in deze business.
Daarover gesproken…initiatieven zijn er genoeg.
Zoals we al even aanstipten, zijn er negen Space Economy segmenten, waar u als belegger in kunt investeren.
De activiteiten en bedrijven binnen die segmenten zorgen samen voor de vorming van een uniek ruimte-ecosysteem.
Cruciaal hierbij is het segment Ground Equipment met zijn lanceringsbedrijven.
Want…
Geen lancering = geen ruimte-ecosysteem = geen Space Economy.
Gelukkig gaat er in het segment van de lanceringsbedrijven genoeg geld rond. In 2020 vormde dit het grootste stuk taart van de Space Economy (36% aandeel).
In geld vertaald, gaat het hier om een marktwaarde van 9,2 miljard dollar in 2020. En de verwachting is, dat die waarde gaat stijgen tot 25,4 miljard dollar in 2030 (176% groei).
Nu is de crux die lanceringskosten zo laag mogelijk te krijgen.
Want dan wordt het voor nieuwe bedrijven economisch haalbaar, om met hum producten en diensten mee te gaan doen in de Space Economy. Hoe lager de kosten, hoe meer bedrijven kunnen meedoen en hoe sneller en beter het ecosysteem zich kan ontplooien.
Wat dat betreft is er zeer goed nieuws in het lancerings-segment.
Overheden hebben er dan wel honderd jaar over gedaan, om kleine door vloeibare brandstof aangedreven raketten te produceren. Maar het eerste particuliere bedrijf lukte dat al binnen amper zeven jaar.
SpaceX (hoe kan het ook anders) lanceerde in 2008 zijn eerste ‘liquid-fueled’ raket.
Echter, er zijn nu zelfs al bedrijven, die sneller en goedkoper dan ooit kunnen bouwen. Van eens per maand in 2021, naar wekelijks in 2023 tot zelfs dagelijks in 2025!
U ziet het, hier wordt een vliegwiel van jewelste aangezwengeld…
Helemaal als u beseft, dat er tegenwoordig al raketten hergebruikt kunnen worden. Dat is een regelrechte gamechanger voor de Space Economy, want hergebruik drukt de kosten nog veel meer.
Ook de productiekosten van de objecten, die gelanceerd moeten worden, dalen daardoor immers vliegensvlug.
Zo zijn de satelliet lanceringskosten inmiddels gedaald van 200 naar 60 miljoen dollar, met een potentiële daling tot amper 5 miljoen dollar. Daarnaast gaat massaproductie de kosten van satellieten enorm verlagen van 500 miljoen tot slechts 500.000 dollar per satelliet.
Deze ‘hergebruik’-gamechanger geeft het wel aan: het zal gauw ontzettend hard gaan met de Space Economy!
Even voor uw beeldvorming…
De hergebruik-markt was in 2019 nog 482 miljoen waard en zal eind 2027 al met 239% gegroeid zijn naar 1,6 miljard dollar.
Hergebruik van raketten zorgt dus voor sterke reductie van de kosten van zowel ruimtebezoek als het in een baan om de aarde brengen van objecten.
Dat lokt een heleboel nieuwe spelers naar de Space Economy bühne. Het wordt ineens rendabel om mee te doen.
Zelfs tijdens de pandemie werd vorig jaar gewoon bijna 450 miljard dollar geïnvesteerd.
Ongekend.
Daarmee is de Space Economy niet alleen een giga-groeimarkt van straks bijna 3 biljoen dollar. Het maakt deze sector ook nog eens een crisisbestendige investering.
U wilt daar natuurlijk van meeprofiteren.
Dat kunt u ook, want wij hebben grondige research naar de ruimtevaartmarkt gedaan. En dat heeft een exclusief lijstje van bedrijven opgeleverd, die vooraan staan om de pannen van het dak te spelen in deze biljoenen Space Economy.
SpaceX staat niet op het lijstje. Zoals gezegd, is Musks ruimtebedrijf niet aan de beurs genoteerd.
Toch zoomen we nog een laatste keer in op SpaceX, omdat dit bedrijf een perfect voorbeeld is van hoe hard het kan gaan met bedrijven in de Space Economy.
Belangrijker nog… hoeveel rendement dat u kan opleveren.
Heeft u enig idee hoeveel SpaceX momenteel waard is?
Het in 2002 opgerichte bedrijf was in februari 2021 al 74 miljard dollar waard. De aandelenkoers per investeerder was destijds 419,99 dollar.
Begin oktober is die koers bij een nieuwe investeringsronde (waarbij insiders aandelen aan investeerders verkopen) reeds opgelopen tot 560 dollar.
Dat is een stijging van 33,3% in iets meer dan een half jaar.
SpaceX is daarmee een sky-high 100,3 miljard dollar waard geworden!
De waardering is de afgelopen jaren gigantisch opgelopen, omdat SpaceX miljarden heeft opgehaald voor de financiering van twee kapitaalintensieve projecten:
Een enorme ‘next generation’ raket, die ontwikkeld wordt om vracht en mensen te lanceren op missies naar de maan en Mars.
Een initiatief, om met duizenden verbonden satellieten snel internet te leveren aan consumenten overal ter wereld.
Neem van ons aan, SpaceX is echt niet het enige bedrijf in de Space Economy dat zo’n vlucht neemt. Er zijn nog heel wat stukjes van de biljoenen-taart te verdelen.
Maar wees er wel snel bij! Want lift off is nabij; het gaat al gauw ontzettend hard.
Zorg daarom, dat u snel onze Space Economy shortlist krijgt!
De shortlist bestaat uit negen Space Economy briljantjes. Stuk voor stuk sensationele kanshebbers op astronomische rendementen.
Daar kunt u er maar beter een paar van in portefeuille hebben…
Space-tip 1 – Technologie die nu al zo’n 4 miljard mensen gebruiken
Een prominent ruimte-technologie en informatiebedrijf met een spectaculair ‘gouden archief’: een verzameling van 20 jaar data, miljarden beelden van de aarde. De Q2 2021 omzet was een half miljard dollar.
Space-tip 2 – Fors groeiend aantal subscribers en binnen rollende cash!
Specialist in satellietcommunicatie die alles en iedereen verbindt, zelfs op de minst toegankelijke plekken op aarde. In Q2 2021 verdrievoudigde de omzet door service inkomsten voor haar producten en diensten. Het aantal abonnees steeg met 19% tegenover Q2 2020.
Space-tip 3 – Goed gevuld orderboek en 6,5 miljard euro in kas
Aantrekkelijk lucht- en ruimtevaartaandeel, dat mooie haljaarcijfers presenteerde: +30% in vergelijking met 2020. De defensie- en ruimtevaarttak biedt een mooi groeiperspectief voor de komende jaren, nu de Space Economy zich ontvouwt.
Space-tip 4 – Unieke investeringskans in Space Economy-winnaar van de toekomst
Dit is een investeringskans in een privaat ruimtevaartbedrijf met focus op (satelliet)lanceringen, dat tot 2026 een jaarlijkse omzetgroei voorziet van 166%. Het huidige orderboek is al 300 miljoen dollar groot en er liggen nog miljarden in het verschiet.
Space-tip 5 – Topspeler in luchtvaartsegment met ruime dividenduitkering
Van de ongeveer 70 miljard dollar omzet komt nu al 20% uit de Space Economy. Het dividend werd onlangs verhoogd tot 3,3% en het aandelen inkoopprogramma groeide met miljarden.
Space-tip 6 – Orderboek van bijna 100 miljard en snelgroeiende ruimtetak
De ruimtetak van deze mondiale luchtvaart en defensie speler groeide met 50% in de afgelopen twee jaar. Het orderboek groeide met 25% in 2020. Verder wordt het dividend al 18 jaar op rij verhoogd.
Space-tip 7 – Specialist in technologie-investeringen met 90 jaar topmanagement ervaring
Deze private equity partij heeft sinds 1997 een uitstekend trackrecord met aantrekkelijke deals binnen de technologiesector. De bedrijfsleiding heeft samen ruim 90 jaar topmanagement-ervaring.
Space-tip 8 – Early-stage ruimtevaartbedrijf met uniek product
Deze nieuwkomer bouwt onmisbare onderdelen voor het verplaatsen van objecten of materiaal in de ruimte. In 2022 gaan de eerste producten de ruimte in.
Space-tip 9 – Significant goedkoper gewaardeerd dan andere space startups
Aanbieder van onmisbare ruimte infrastructuur en technologie met ruim 50 jaar ervaring met ruimtevluchten en een portefeuille van meer dan 100 patenten. Leider op gebied van een specifieke en zeer kansrijke ruimtetechnologie.
Alle gedetailleerde informatie die u als belegger over deze briljantjes wilt hebben, leest u in een exclusieve BeursBrink-gids: Space Exploration – Beleggen in Ruimtevaart.
Dankzij deze exclusieve gids heeft u meteen een voorsprong op de beleggersmassa. Een van de problemen voor beleggers is namelijk, dat veel op de ruimte gerichte bedrijven, zoals SpaceX, nog steeds privé zijn.
In die bedrijven kunnen beleggers dus niet investeren. Dat kunt u wel in de beursgenoteerde bedrijven.
Maar in een sector, waar de bedrijven en activiteiten nu al als paddenstoelen uit de grond schieten, is het zoeken naar een naald in hooiberg. De echte groeibriljantjes heeft u niet zo 1, 2, 3 gevonden.
Claim daarom vandaag nog uw Beleggen in Ruimtevaart Ebook.
Met slechts enkele muisklikken bent u in de wereld van de negen Space Economy briljantjes. Klaar, om uw eerste investeringen te doen.
Laten we er niet omheen draaien, het is knip en klaar: de Space Economy is een regelrechte no-brainer voor beleggers:
De reguliere prijs van het Ebook Beleggen in Ruimtevaart is €299,-. Wie nu intekent profiteert van het Early Bird-tarief van €199,-.
Het Ebook is na betaling direct te downloaden.
Daarnaast krijgt u bij de aankoop van dit Ebook van ons de LIFETIME GARANTIE. Dat betekent dat wij u alle updates van dit Ebook, vervolgens altijd gratis toesturen. En u krijgt niet alleen updates van huidige posities, maar ook updates in het geval we nieuwe koopkansen zien.
U krijgt de gids na uw betaling direct opgestuurd (u ontvangt van ons per mail een downloadlink). En vervolgens wordt u op de maillijst geplaatst, zodat u nieuwe versies van de gids altijd per mail ontvangt.
U krijgt toegang tot de complete Beleggen in Ruimtevaart Gids van BeursBrink. In deze gids staan 9 aandelen beschreven om mee in te spelen op space exploration.
Als een Ebook erg populair is, volgt vaak een tweede druk (en soms zelfs veel meer). In veel gevallen is het ook zo dat in die nieuwe druk, wat dingen zijn aangepast.
Dat is bij ons ook zo. De gegevens die we nu gebruiken, zijn over 2 jaar al niet meer van toepassing. Als we schrijven over de winstcijfers van 2016, maar het is ondertussen al 2021, heeft het boek geen waarde.
Daarom kijken wij actief naar de bedrijven in onze gids. En wanneer nodig, passen wij de cijfers en situatie aan naar de huidige omstandigheden. Daardoor blijf je als belegger op de hoogte en hebben wij nog een relevante gids om te verkopen.
Een win-win. Waarbij we natuurlijk wel fair opereren: als u de gids ooit heeft gekocht, dan krijgt u die nieuwe updates gewoon gratis.
Space exploration is een langetermijnbelegging. Zo kijken wij er ook naar. En hoewel we de bedrijven goed volgen, heeft het geen zin om iedere week een nieuwe gids uit te geven. Daarom mikken we op 1 tot 2 keer per jaar, waarin we een hernieuwde editie publiceren.
Natuurlijk geldt wel: als de situatie daarom vraagt, zullen we de gids vaker updaten.
Wij sturen alles per mail toe. Zo kan je makkelijk de gidsen terugvinden en hoef je ook geen inloggegevens te onthouden. Verandert uw mailadres? Stuur ons dan een mailtje en wij passen het aan in het systeem.
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.