Het is een heel bijzonder gegeven voor beleggers: de kans krijgen om te investeren in een grondstof die aan de vooravond staat voor wereldwijde legalisatie. En toch is het zo. Om even aan te geven hoe zeldzaam dit is, denk er maar eens over na…. hoeveel grondstoffen zijn er in de afgelopen 100 jaar eigenlijk gelegaliseerd?

Toch gebeurt het nu voor onze ogen.

Op dit moment zijn er al 29 landen waar marihuana op de een of andere manier is gelegaliseerd. Of dat nu gaat om medische marihuana, of juist om marihuana voor recreatief gebruik.

Van 400 miljoen naar minimaal 4 miljard

En Canada, is het grootste land dat in 2018 totale legalisatie krijgt. Dat is een enorme kans, want momenteel is deze markt zo’n 400 miljoen dollar groot. Daar zit medische marihuana bij.

In 2018, als de markt daar ook voor recreatief gebruik legaal is, kan dit stijgen naar een paar miljard.

Om een idee te geven… uit data van Deloitte blijkt dat de markt kan groeien naar minimaal 4 miljard dollar op jaarbasis.

Die cijfers zijn tot stand gekomen door te kijken naar het aantal marihuanagebruikers en het aantal consumenten dat heeft aangegeven om marihuana te gebruiken als het legaal is. Dit afgezet tegen het aantal grammen per gebruiker en de gemiddelde prijs per gram, kom je uit op een markt van 4 tot 8 miljard dollar.

Dat is ongekende groei. Geen enkele markt stijgt van 400 miljoen dollar naar 4 tot 8 miljard (10 tot 20x groei) in een periode van 1 tot 2 jaar.

En toch, is het zo.

Maar het wordt nog beter. Bovenstaande berekening laat alleen de ‘pure’ industrie zien. De vraag en aanbod naar marihuana. Alleen er komt natuurlijk veel meer bij kijken.

Neem bijvoorbeeld de koffiesector. Het is onzinnig om die alleen te waarderen op de vraag naar koffie. Daar moet je ook alle werkgelegenheid bij rekenen, de installaties die nodig zijn om koffiebonen te plukken en de miljoenen die George Clooney zijn betaald om Nespresso hip te maken.

Dan krijgt de totale markt nog eens een flinke boost. Zo werkt het ook met marihuana. De totale sector in Canada, kan namelijk 22 miljard dollar groot worden. Dan reken je ook de bedrijven mee die grondstoffen leveren zoals aarde, lampen en irrigatiesystemen, het drugstoerisme, licentiekosten, laboratoria en beveiliging.

Wat denk je dat er gebeurt, als de rest van de wereld ziet dat er in Canada ineens miljarden worden verdiend (en dus ook miljarden aan belastinginkomsten) met dit groene goud? Juist. Andere landen gaan volgen.

Daarom moet de focus als belegger vooral liggen op Canadese aandelen. Die gaan als eerste echt profiteren van deze trend.

Canada gaat de marihuanamarkt domineren

 

Om aan te geven hoe groot de Cannabistrend uit Canada kan worden, is het goed om even te kijken naar de huidige situatie.

29 landen hebben marihuana op de een of andere manier gelegaliseerd. En de meeste landen, importeren een groot deel van die marihuana.

Er zijn momenteel maar twee landen die exporteren. Nederland en Canada. In Nederland wordt bijvoorbeeld al jaren ‘mediwiet’ gekweekt die bedoeld is voor de export. Maar door het gedoogbeleid en zwakke regelgeving, ligt de focus bij Nederland vooral op coffeeshops en drugstoerisme.

In Canada pakken ze dat beter aan. Hieronder zie je direct waarom. Canada exporteert naar vijf continenten en is een serieuze speler, waar het voor Nederland meer bijzaak is.

Als je dat vertaalt voor investeerders, krijg je de volgende situatie:

Zodra je legalisatie krijgt in Canada, zal de rest van de wereld volgen. En die kijken dan naar Canada voor aanbod. Daardoor creëer je makkelijk een hefboom. De Canadese thuismarkt heeft namelijk ontzettend veel vraag naar marihuana en daar komt straks nog een keer buitenlandse vraag bij. Geen enkel ander land is in staat om hiervan te profiteren, maar Canada wel.
– Michiel Rietveld, BeursBrink

Het mag duidelijk zijn. Canada is het beloofde cannabisland voor beleggers. En helaas zijn er nog maar weinig investeerders die dat doorhebben.

Vraagexplosie + dalende kosten: een gouden combo

We hebben het onze vaste lezers al veel eerder uitgelegd. Er zal een vraagexplosie komen naar marihuana en dat zal al optreden vanaf de eerste dag van legalisatie. Nu al zijn er verschillende producenten die letterlijk hebben aangegeven:

Het mag een klein wonder zijn als de schappen in juli 2018 niet direct leeg zijn, door alle verwachte vraag.

Om een idee te krijgen van de vraag naar marihuana: in 2018 kan die voor medicinale, export en recreatief gebruik oplopen tot 795.000 kilo. Dat is heel veel. Zeker als je het afzet tegen het volgende gegeven: eind 2017 kunnen de meeste producenten nog niet eens 100.000 kilo produceren.

In Canada is in juli volgend jaar letterlijk een markt met miljoenen mensen die willen kopen, maar er is simpelweg nog niet genoeg voorraad om aan de vraag te voldoen.

Daarom is het niet verstandig om nog een dag langer te wachten met dit soort bedrijven. De groei gaat ongekend hoog zijn. En door deze groei, zullen kosten ook dalen. Een ideale combinatie voor beleggers.

Neem bijvoorbeeld een bedrijf uit onze selectielijst. Het is een bedrijf dat niet alleen behoort tot een van de grootste cannabisproducenten ter wereld, maar het is er ook een die profiteert van de twee trends die we hierboven hebben beschreven: export en sterke groei in de thuismarkt.

Bijna niemand kan deze teler evenaren

Michiel heeft het al vaker aangegeven:

Wie nu investeert in cannabis, moet wel heel goed kijken naar bedrijven die ook daadwerkelijk wat kunnen presteren. In iedere nieuwe sector zie je het: ondernemers die een graantje mee willen pikken van de hype, zonder de mooie verhalen ook waar te maken. Dat zien we vooral in Amerika veel en dat is nog maar een reden om naar Canadese bedrijven te kijken.

Je moet als belegger heel goed nadenken in deze sector. Want, hoe kansrijk de sector ook is, als je investeert in de verkeerde bedrijven, ga je geld verliezen (terwijl slimme keuzes beloond worden met ongekend hoge rendementen).

Neem bijvoorbeeld kosten. Daar wordt in de sector niet zo vaak over gesproken. Omzetgroei en verwachtingen, dat is wat nu telt. Dat is ergens heel logisch, want in een nieuwe markt moet je vaak afgaan op verwachtingen.

Maar daardoor zijn er wel heel veel bedrijven die het niet meer zo nauw nemen met de kosten. Iedereen weet namelijk dat de vraag er straks toch is, dus de winst volgt. Begrijpelijk, maar wij kijken dan liever naar bedrijven die nu wél al op de kosten let.

En dan komen we uit bij ons bedrijf uit de selectielijst. Dit is een bedrijf dat gigantische omzetgroei laat zien, maar wel sterk blijft letten op de bottom line.

Van 550.000 naar 20 miljoen dollar omzet

Ons bedrijf deed een paar jaar geleden nog een omzet van net een half miljoen. Nu staat er al 20 miljoen dollar op de teller. Dat is op zich niet zo bijzonder in deze sector: er zijn veel meer bedrijven die deze groei laten zien.

Maar wel wel bijzonder is: de kosten voor productie zijn in de afgelopen kwartalen indrukwekkend gedaald. Nu wordt er tegen nog geen 1,70 dollar per gram geproduceerd. Waarbij de cash cost ligt op nog geen dollar per gram.

Daarmee is dit een van de weinige producenten die aan zo’n lage prijs kunnen produceren.

Dat is belangrijk, omdat het aangeeft dat dit bedrijf ontzettend gefocused is op winstgevendheid. Als de legalisatie straks een feit is, stromen de dollar hier binnen als water. Zeker als je realiseer dat dit bedrijf nu flink gaat uitbreiden.

Denk nog even aan een simpel economische regel: hoe lager je kosten en hoe hoger de verkoopprijs, hoe beter je winstgevendheid.

100.000 kilo productie tegen juli 2018

Momenteel kan dit marihuanabedrijfje 9.000 kilo produceren. Maar door een uitbreiding in 2018, zal de productie stijgen naar – hou je vast – 100.000 kilo. Die productie wordt nog gerealiseerd voor juli 2018. Dus nog prima op tijd voor de legalisatie!

Als we nu eens kijken naar een gemiddelde prijs voor marihuana, van 5 Canadese dollar per gram. En dit bedrijf kan 100.000 kilo verkopen aan die prijs (wat realistisch is, gelet op de enorme vraag).

Dan stijgt de omzet naar 500 miljoen dollar. Een half miljard of ruim 2.000% groei in slechts een paar maanden tot maximaal een paar jaar tijd.

De groothandel in de marihuanaindustrie

Door deze strategie, de stevige uitbreidingen en de grote nationale en internationale vraag, is dit bedrijf in staat om de voornaamste groothandel te worden in de marihuanaindustrie. En dat is een aandeel dat je dus in de portefeuille moet hebben.

Dit aandeel (en 5 andere toppers!) krijg je bij onze Marihuana Miljonairs Handleidig.

In de Marihuana Miljonairs Handleiding, hebben we de verschillende kansen voor je uitgeschreven in heldere analyses. Compleet met alle aankoopinformatie, zodat je vandaag nog een order kan inleggen. En natuurlijk gaan we ook in op de fundamenten voor de brede markt, zodat je de ‘big picture’ ook mee kan nemen.

 

Aandelen marihuana

Van aandelen die produceren aan nog geen 1 dollar tot de ‘Apple van de cannabissector’: we hebben alles voor je geanalyseerd en duidelijk beschreven in het rapport.

Je krijgt de gids (en alle bonussen) direct toegestuurd voor slechts 169 euro:

  1. Een fundamentele analyse van de hele sector
  2. De kansen en bedreigingen die wij zien in de cannabissector
  3. 6 marihuanaandelen, compleet met analyses
  4. Bonus #1: positiegrootte bepalen bij dit soort aandelen? Wij leggen uit hoe!
  5. Bonus #2: onze favoriete Marihuana ETF

De gids is direct te downloaden. Daarmee kan je vandaag nog aan de slag. En natuurlijk geldt: als wij deze gids updaten, krijg je de update GRATIS toegestuurd.

Met andere woorden… je betaalt nu 169 euro en krijgt daar niet alleen onze 5 beste tips in de sector toegestuurd, maar ook alle nieuwe edities van dit rapport als we een update maken.

Zo ben je altijd verzekerd, dat we de aandelen voor je blijven updaten en je hier per mail van op de hoogte houden.

Intekenen gaat heel makkelijk: klik op de betaalknop en je krijgt direct de rapporten toegestuurd. En bij een nieuwe update van dit rapport, krijg je gewoon de nieuwste versie per mail.

Zo blijf je altijd op de hoogte!

BESTEL NU! Ongekende groei: +2000% in de cannabissector

Kosten: € 169 (eenmalig) Ga verder

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.