Beste belegger,

Het is de grondstof waar zelfs presidenten volop op inzetten: vanadium.

En dat begrijpen we maar al te goed…. dit goedje heeft namelijk de potentie om heel veel van onze energieproblemen op te lossen.

Toch hebben de meeste beleggers er nog niet van gehoord.

Al komt daar snel verandering in. In de komende jaren gaan we namelijk veel meer horen over het goedje.

En beleggers die vandaag instappen, gaan daarvan profiteren.

Het favoriete goedje van presidenten

Eigenlijk hoor je als energiegebruiker (of belegger) nooit zoveel over vanadium. Dat is ook niet zo heel gek: vanadium is namelijk een hele kleine markt, waar vooral de industrie interesse in heeft.

En presidenten. Ook die hebben bijzonder veel interesse in vanadium. Wat direct de reden is, dat beleggers ook moeten opletten.

Daarover straks meer.

Voor nu, blijven we even bij de Amerikaanse presidenten.

Want zowel Trump als Obama, hebben altijd met heel veel interesse naar vanadium gekeken. Zoveel zelfs, dat er maatregelen zijn genomen om de voorraad van het goedje veilig te stellen.

Vanadium is namelijk ontzettend belangrijk voor eigenlijk ieder land. Maar voor Amerika in het bijzonder.

Zonder vanadium geen:

 • Autosector
 • Defensie
 • Infrastructuur
 • Industrie

En nu begrijpt iedere natuurlijk ook, waarom vanadium juist zo belangrijk is voor Amerika. Zonder vanadium, geen defensie, autosector of infrastructuur.

Waarom Trump inzet op vanadium

Nu is defensie en goed werkende economie voor ieder land belangrijk. Daarom is vanadium ook al jaren zo in trek bij heel veel landen.

Maar voor Amerika ligt de situatie iets ingewikkelder.

En wie kijkt naar de landen die vanadium produceren, ziet direct waarom….

De verdeling is namelijk als volgt:

 1. China produceert 54% van de totale jaarlijkse vanadiumvoorraad,
 2. Rusland 20%
 3. Zuid-Afrika 16%
 4. Brazilië 10%

En Amerika? 0,0%. Laat dat goed doordringen: Amerika is een importeur van vanadium, omdat het zelf géén vanadium kan produceren.

Dat zint Trump natuurlijk niets. Want het betekent ook dat China of Rusland, de vanadiumkraan dicht kan draaien. En dan heeft Amerika een groot (groot) probleem.

Een kritieke grondstof voor Amerika

Omdat Amerika dit zelf ook inziet, heeft Trump in augustus dit jaar nog een lijst naar buiten gebracht met grondstoffen en metalen die van kritiek belang zijn voor Amerika.

Vanadium domineerde het lijstje.

En dat is een goede zaak, want iedere moderne economie heeft een hoeveelheid vanadium nodig om goed te functioneren. Dat klinkt ernstig, maar zo simpel is het gewoon. Zonder vanadium, valt een hoop van de industrie weg.

En juist daarom, zet Trump vol in op Amerikaans vanadium.

Ook Barrack Obama is gek op vanadium

Ja. Trump staat niet alleen in zijn voorliefde voor vanadium. Ook Barrack Obama, de vorige president uit Amerika, had al snel door dat vanadium iets is om rekening mee te houden.

Voor Obama was vanadium overigens niet alleen interessant vanwege de kritieke rol die het speelt in de defensiesector en infrastructuur. Obama, was vooral geïnteresseerd in de energieopslag van vanadium.

Hij noemde dat zelfs ‘een van de coolste dingen die ik ooit hardop heb gezegd’ en zag voor vanadium een zeer belangrijke rol weggelegd in de toekomst van Amerikaanse energie.

Maar laten we daarvoor eens kijken wat vanadium precies is. Vanadium kan op grofweg twee manieren worden ingezet.

De eerste manier, zien we veel in de traditionele industrie. Als een versterker van staal.

De tweede manier, is steeds meer in opkomst. Vanadium kan namelijk heel goed worden gebruikt, om batterijen te maken. Die enorme hoeveelheden energie kunnen opslaan.

De Traditionele manier: staalversterker

Laten we vandaag, vooral beginnen bij het begin. En daarvoor moeten we naar autolegende Henry Ford.

‘Twee keer de kracht voor de helft van het gewicht’
– Henry Ford

Iets meer dan een eeuw geleden was Henry Ford op een racewedstrijd. Ford had toen een paradepaardje, het Model K.

Het was het vlaggenschip van Ford met een zescilinder en is vandaag de dag nog steeds geliefd bij verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld.

Henry’s aandacht werd tijdens de wedstrijd vooral getrokken door een autowrak van Franse makelij. Het was Henry al eerder opgevallen dat de Franse en andere Europese auto’s vaak lichter waren dan de Amerikaanse soortgenoten zonder in te leveren op kracht of duurzaamheid.

Tijdens inspectie van het autowrak, zag henry dat verschillende auto-onderdelen waren gemaakt waren van een soort metaal dat uitzonderlijk licht was, maar toch bijzonder sterk. Hij nam het mee naar Amerika en ontdekte al snel dat het ging om een legering van vanadium.

Vanadium was tot de ontdekking van Ford in 1905 nog niet bekend in Amerika.

Sterker nog: de legering kon in Amerika niet eens worden gemaakt, omdat het bewerken ervan een gieterij vereiste met een oven die ontzettend veel hitte kon afgeven. En die ovens bestonden toen nog niet in Amerika.

Ford zou vandaag niet zo’n bekend merk zijn als Henry Ford toen zijn zoektocht staakte. Hij vond een bedrijf in Ohio die wel oren had naar een paar experimenten. En na 3 of 4 keer proberen, werd er in Amerika ook een vanadiumlegering gemaakt.

Sinds die tijd is er natuurlijk veel veranderd. Maar nog steeds is vanadium een onmisbaar element in veel staal. Als er maar 0,1% vanadium wordt toegevoegd aan staal, kan dat – met de moderne technieken – al resulteren in een krachtverdubbeling van staal.

En wanneer je vanadium kan verbinden met titanium, dan krijg je een superieur product dat op basis van sterkte versus gewicht, niet te verslaan is.

Hierdoor is vanadium onvervangbaar voor sectoren zoals de luchtvaart en andere industrieën waar gewicht en duurzaamheid erg belangrijk zijn.

In de laatste jaren, is er echter ook meer en meer geëxperimenteerd met energieopslag. En dat brengt ons bij punt 2.

Vanadium van de toekomst: energieopslag

Door de unieke samenstelling van vanadium, is het een ideale grondstof om te gebruiken voor batterijen. Grote batterijen. Die hele steden van energie kunnen voorzien.

Eigenlijk is het verhaal heel simpel.

Een groot park met zonnepanelen of windmolens vangt een enorme hoeveelheid groene energie op. En in een ‘normale’ situatie, moet je die stroom direct gebruiken. Je kan het namelijk nog nergens in opslaan.

Daar komt vanadium om de hoek kijken. Zie bijvoorbeeld onderstaande afbeelding:

U ziet hier een soort zeecontainer. En eigenlijk is dat een batterij.

Die energie wordt opgeslagen in een vanadiumstroombatterij (zoals bovenstaand). Zo kan de opgewekte groene energie die niet direct nodig is in de wachtkamer worden gezet. Tot het moment dat deze nodig is.

Zo kan worden voorzien in de energiebehoefte zonder dat daar fossiele brandstoffen voor nodig zijn. Een erg duurzame oplossing dus.

Beleggers moeten actie nemen

Het komt niet heel vaak voor dat je een grondstof hebt die zowel voor bestaande industrieën een kritieke rol speelt én de mogelijkheid heeft om de energiesector volledig op z’n kop te zetten.

Vanadium heeft die capaciteit wel. En dat maakt het voor beleggers zo interessant.

Je hebt namelijk vanuit twee kampen vraag naar vanadium. Zowel de industrie als de energiesector, hebben vraag naar vanadium.

En dat, terwijl vanadium momenteel een hele kleine markt is.

Nu al, wordt geproduceerd met tekorten. En dat zal straks alleen maar toenemen.

Waarom dan niet meer landen zich toeleggen op de productie van vanadium, vraagt u zich af? Omdat er simpelweg heel weinig vanadium beschikbaar is. En er maar een paar landen zijn die kunnen produceren.

Amerikaans vanadium

We weten dus dat vanadium niet alleen belangrijk is voor defensie en infrastructuur, maar ook voor de toekomst van ons energienetwerk. Obama wist dit al, en stuurde aan op meer vanadium. Trump realiseert dit ook en stuurt – net zoals Obama – aan op meer vanadium.

Natuurlijk wel, met binnenlandse productie.

Nogmaals: Amerika is nu 100% importeur van vanadium. Het land leeft bij de gratie van China en Rusland. Geen ideale situatie voor een land met de redelijk explosieve Trump aan het hoofd.

En dat brengt ons bij de enorme kansen voor beleggers.

We hebben namelijk een unieke koopkans gevonden. In Amerika! Ja, u leest het goed: as we speak, is er een nieuw vanadiumproject opgetuigd in Amerika.

Waar voor president Trump natuurlijk veel mee is gemoeid: dit project zal de eerste stap betekenen voor Amerika om zelf te importeren.

Nog geen $0,99 voor dit aandeel…

Doordat president Trump vanadium als een belangrijke grondstof heeft aangemerkt, zijn de vergunningen rondom het boren naar dit goedje met prioriteit behandeld. En dus is onze speler al druk aan het boren geslagen.

En wat blijkt?

Het bedrijf zit letterlijk op een vanadiummijn, en 99,9% van beleggers hebben absoluut geen idee dat dit project bestaat.

Er zijn recent testen gedaan en de extractieniveaus van vanadium in de mijn, is ongekend hoog.

Als we dan uitgaan van een vanadiumprijs die zo’n 5 dollar lager ligt dan de huidige prijs (even conservatief rekenen)…. dan kan er jaarlijks zo’n 200 miljoen dollar aan cashflow worden gegenereerd.

En let op: dat is dus met een vanadiumprijs die zo’n 5 d0llar lager ligt dan de huidige koers.

 • Nog geen $0,99 per aandeel
 • Marktwaarde van nog geen $40 miljoen
 • Uitzonderlijk hoge extractieniveaus van vanadium
 • Amerikaanse mijnen (!)
 • Zelfs met een 30% lagere vanadiumprijs, 200 miljoen dollar cashflow per jaar!

Dat betekent dat je een bedrijf hebt, dat letterlijk 200 miljoen dollar per jaar genereert. Maar nu nog een marktwaarde heeft van nog geen 40 miljoen dollar….

In de komende weken, zullen meer testresultaten gepubliceerd worden. En dan zullen net wat meer beleggers hoogte krijgen van deze kans.

Daarom schrijven we vandaag dit bericht aan u: dit is een unieke belegging in de vanadiummarkt, maar enige haast is wel geboden. Als de nieuwe testresultaten in de komende twee maanden uitkomen, kan het hard gaan.

De vanadiumgids

We hebben onze abonnees dan ook al op de hoogte gesteld van deze nieuwe kooptip.

Ziet u, wij helpen beleggers al een jaar in de vanadiummarkt.

We waren er in de Benelux als eerste bij, en dat heeft in nog geen twaalf maanden tijd al winsten opgeleverd van ruim 190%!.

U leest het goed: 190% tijd, in nog geen 12 maanden. Terwijl de grondstoffenmarkt verder heel weinig heeft gedaan.

Beleggers die bij ons de vanadiumgids hebben gekocht, hebben hun investering er al dubbel en dwars uitgehaald. Maar ze hebben deze nieuwe kooptip, ook nog eens gratis ontvangen.

Want dat is onze garantie aan u: als u de vanadiumgids eenmaal heeft gekocht, krijgt u alle updates verder gratis.

De vanadiummarkt is klein: kansen schaars

Omdat de vanadiummarkt een kleine markt is, zijn er ook niet zo heel veel bedrijven die op vanadium inspelen.

En van de bedrijven die op vanadium inspelen, is zo’n de meerderheid ook nog eens overgewaardeerd, of is vanadium alleen een bijproduct van een andere mijnbouwactiviteiten.

Beleggers die dus puur op vanadium willen inspelen hebben momenteel niet heel veel keuze.

Of achter de koersen aanhollen (die steeds hoger gaan) en teveel betalen. Of een goud- of zilvermijner kopen, die daarnaast ook wat vanadium mijnt.

Geen aantrekkelijke keuze, als je serieuze rendementen wilt scoren in deze sector.

En om een idee te geven… we kennen de vanadiummarkt goed. En er zijn maar 3 echt pure vanadiummijnen in de wereld.

Daarom is deze nieuwe vanadiumtip zo speciaal.

Het is in de huidige bullmarket een bedrijf dat toevallig bij niemand op de radar staat. Maar wel de eerste pure Amerikaanse vanadiumspeler op de beurs gaat worden.

Dat noemen we in de volksmond ook wel… een buitenkansje.

Over buitenkansjes gesproken….

Alle details over dit aandeel, inclusief twee andere vanadiumtips, vindt u in de Vanadium Gids van BeusBrink. In deze gids bespreken we niet alleen de meest recente ontwikkelingen in de sector, maar gaan we ook in detail in op deze nieuwe kooptip.

Bovendien profiteer je als abonnee van de LIFETIME GARANTIE.

Met deze garantie, garanderen we u dat alle updates die we ooit voor deze gids schrijven, altijd gratis naar u worden toegestuurd.

Met andere woorden…. één keer kopen = altijd klant.

En om een idee te geven: we hebben deze gids eind 2017 geïntroduceerd. Inmiddels staat er al +190% op de teller en hebben abonnees in september, al de derde editie van de vanadiumgids gekregen.

Zonder dat hier ook maar één euro extra voor is afgerekend.

Dat is onze garantie aan u… als u deze gids koopt, krijgt u alle updates van de Vanadium Gids gratis.

Bestel vandaag - De Vanadium Gids

Kosten: 149 (eenmalig) Ga verder

De gids is te koop voor slechts €149,-. En met dit soort rendementen (+190%) hoef je geen wiskundige te zijn om in te zien dat dit een goede deal is.

Je krijgt namelijk niet alleen toegang tot kooptips, maar je koopt ook direct het recht op alle updates van deze gids. Gratis.

 • Compleet Research Rapport over Vanadium
 • Toegang tot 3 Vanadium Kooptips
 • LIFETIME updates (gratis!)

Direct toegang tot deze $0,99 kooptip?

Abonneer je dan vandaag nog op de vanadiumgids. Je krijgt het pakket aangeleverd in een PDF formaat, zodat je de research overal kan lezen.

Of het nu gaat om een smartphone, tablet of computer: je hebt altijd en overal toegang.

Bovendien maak je automatisch aanspraak op de LIFETIME Garantie.

Zodra er een nieuwe versie van de gids verschijnt, krijgt u die gewoon per mail toegestuurd. Daar hoeft u verder niets meer voor te doen.

U krijgt dus toegang tot de complete gids met 3 vanadium kooptips. 

Bestel uw vanadium gids

Kosten: 149 (eenmalig) Ga verder

Wat abonnees zeggen over de gids:

Hoi Michiel / Francis,

Jullie Vanadium rapporten zijn voor mij al een goudmijn gebleken, bij wijze van spreken.
Puik werk.
– Dominiek C.
Beste BeursBrinkers
Bedankt voor de analyses van vanadium. Zonder jullie was ik nooit op deze sector gekomen. Ook de updates zijn voor mij zeer waardevol.
– Henk de G.
Sta momenteel op meer dan 10.000 winst met de kooptips van vanadium. Jullie gids was de beste investering in 2018!
– Peter V.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.