In deze blog geef ik mijn koersverwachting voor de cryptomarkt in de komende 12 maanden. Hiervoor kijk ik naar wereldwijde financiële condities (die ook voor crypto heel erg belangrijk zijn), het nieuwe cryptobeleid in de Verenigde Staten en een vergelijking met vorige cyclussen. Hoewel geen cyclus hetzelfde is, rijmen ze wel altijd. Ook de vorige cryptocyclussen vertellen daarom iets over de toekomst.
Spoiler: we gaan nog heel veel hoger.
Bitcoin bereikte recent een nieuw record. Iets wat ik al had aan zien komen. Zo werden abonnees al even geleden verteld dat we alles wat we wilden kopen, hadden gekocht. Kortom, bij BeursBrink zaten (en zitten) we klaar voor de stijging.
We zijn zo optimistisch door goede financiële condities in de wereld. Deze financiële condities wordt ook wel globale liquiditeit genoemd. Deze globale liquiditeit kan je zien als de beschikbare hoeveelheid geld er in de wereld is om activa, zoals aandelen, goud of crypto, te kopen. Hoe meer liquiditeit, hoe beter.
Liquiditeit berekenen is alleen lastig, omdat veel factoren deze beïnvloeden (zoals centrale banken, obligaties, rentes, etc.), maar gelukkig zijn er een aantal partijen die dit doen. Deze noteerden al dikke records voor liquiditeit en Bitcoin volgt dat meestal op met 90 dagen.
De berekeningen verschillen iets, maar komen uit op 130.000 tot 150.000 dollar per Bitcoin rond juni/juli. Ik denk dat 140.000 dollar per bitcoin in juli daarom realistisch is.
De meeste mensen zitten alleen niet in Bitcoin, maar in kleinere altcoins. Veel interessanter is daarom om te zien wat altcoins in deze periode kunnen doen. Hiervoor gebruiken we de OTHERS-index. Deze meet de marktwaarde van de top 100 altcoins exclusief de top 10 (zoals bitcoin, ethereum, etc.).
Deze altcoins zijn makkelijk 2 tot 3 keer bewegelijker dan Bitcoin. Ze zijn immers een stuk kleiner en hebben daarom minder kopers en verkopers nodig om koersen te doen bewegen. In tijden dat de cryptomarkt stijgt, stijgen ze daarom een stuk harder dan Bitcoin.
Op basis van de koers stijging van Bitcoin, zou je dan op een OTHERS-marktwaarde van 522 tot 577 miljard dollar uitkomen. Iets wat overigens overeenkomt met het huidige kanaal waar deze OTHERS-index zich in bevindt. Dus wanneer Bitcoin ongeveer 140.000 dollar bereikt, zouden kleinere altcoins moeten kunnen verdubbelen.
Wat er daarna gebeurt, is de grote vraag. Maar het zou me niets verbazen als we een stuk terugvallen. Hiervoor kijk ik naar globale liquiditeit, die recentelijk iets aan het dalen is. De effecten zouden over ongeveer drie maanden gevoeld moeten worden. Dan zit je midden in augustus.
De Verenigde Staten is opeens all-in op crypto. Er ligt nu wetgeving klaar waardoor de grootste vermogensbeheerders en banken ter wereld zaken mogen doen op de blockchain.
Denk hierbij aan het uitgeven van stablecoins (digitale dollars) en het tokeniseren van traditionele activa. Hier wordt al jaren over gesproken, maar sinds kort wordt dit echt gebouwd en de Amerikaanse politiek geeft hier nu toestemming voor.
Waar dat simpelweg op neerkomt, is dat er heel veel kapitaal naar de blockchain vloeit. Bijvoorbeeld BlackRock (de grootste vermogensbeheerder ter wereld). Die hebben nu al het BUIDL-fonds met een omvang van 2,8 miljard dollar op de blockchain uitgegeven. Maar nu willen ze een fonds van 150 miljard dollar op de blockchain zetten. Zie je de groei?
Daarnaast wordt de onzekerheid over Trump, wat voor veel angst zorgde, met de dag milder. Er ligt sinds kort zelfs weer een deal met China.
Stabilisatie van deze tarieven kunnen belangrijk zijn voor de Amerikaanse centrale bank om de rente te verlagen en wellicht nog meer te gaan stimuleren.
Ook ligt er nieuwe Amerikaanse belastingwetgeving klaar, genaamd de “One Big Beautiful Bill Act”. Deze is al door het Huis en moet nu nog door de Senaat worden goedgekeurd. Men heeft als target om de wet op 4 juli op Trumps bureau te hebben liggen om te tekenen. Deze wet zou volgens schattingen 428 miljard dollar aan belasting verlagen.
Een deel van deze belastingverlagingen komt ook echt bij burgers terecht. Want die betalen zo geen belasting meer over fooi (wat ze in de VS veel geven) of overuren. Dat levert veel Amerikanen opeens een leuk zakcentje op, net zoals in 2020/21 toen ze een covid-check kregen. Veel van dat geld werd gebruikt om te speculeren.
Ondanks een terugval aan het einde van de zomer, kunnen deze facturen richting het laatste kwartaal van 2025 voor een enorme koersexplosie zorgen.
Om te schatten waar we tegen het einde van 2025 of begin 2026 heen kunnen, kijken we naar vorige cyclussen. Cyclussen rijmen immers met elkaar.
Hieronder zien we de OTHERS-index uit 2017/18. We zien een aan het begin een ligt stijgend kanaal, die op een gegeven moment uitbreekt. Ook wel de ‘Bananazone‘ genoemd.
In 2020/21 zag de OTHERS-index er als volgt uit (weer een ligt stijgend kanaal, die vervolgens explosief uitbreekt).
Als je naar de vorige cyclussen kijkt, is een stijging naar de bovenkant van het ligt stijgende kanaal waarschijnlijk. Vanuit hier zullen koersen terugvallen en daarna explosief stijgen. Zoals we zeiden, is dit al wat we verwachtten. De OTHERS-index zou dan tot een totale marktwaarde van 4 biljoen dollar kunnen stijgen.
4 biljoen dollar voor altcoins klinkt als bijzonder veel, maar qua stijging is het een stuk minder dan de vorige cyclussen. Namelijk +585% versus +800% versus +14.000%.
Bovendien komt deze 4 biljoen dollar overeen met de hele langetermijntrend van de OTHERS-index.
Op basis van deze stijging, kunnen we ook andere koersdoelen bepalen voor 2025/26.
Meestal blijven verhoudingen in de cryptomarkt namelijk vergelijkbaar. Bitcoin zal bijvoorbeeld nooit meer 90% van de cryptomarkt bedragen, maar ook geen 10%. Het percentage schommelt hier tussenin. Net zoals dat altcoins (de OTHER-index) niet opeens 50% van de hele cryptomarkt zullen uitmaken. Hoewel het marktaandeel van de OTHERS-index wel steeds hogere pieken kent.
Zie ook de volgende grafiek. Je ziet hier het marktaandeel van de OTHERS-index (OTHERS.D). Ik verwacht dat deze weer een iets hogere piek neerzet rond een marktaandeel van 20%.
Een OTHERS-index waarde van 4 biljoen dollar en een marktaandeel van 20%, betekent een cryptomarkt koersdoel van 20 biljoen dollar.
Dat klinkt misschien heel veel, maar is niet heel gek. Kijk bijvoorbeeld naar Bitcoin. De meeste experts voorzien een koersdoel van 150.000 tot 250.000 dollar. Als er iets is wat vaak niet uitkomt, is het de verwachting van de meeste experts. De enige optie is daarom dat Bitcoin een stuk hoger gaat.
Oftewel, Bitcoin naar 400.000 dollar!
Wie een klein beetje het cryptonieuws volgt, weet dat er steeds meer grote partijen zijn die bitcoins willen kopen. Dat gaat soms om 10-tallen miljarden dollars! Een Bitcoin koersdoel van 400.000 dollar rond de jaarwisseling is daarom niet heel gek.
Naast Bitcoin, zie ik Ethereum aan 20.000 dollar en Solana aan 2.000 dollar als realistisch.
Je moet simpelweg de enorme vloedgolf van de Amerikaanse economie richting de cryptomarkt niet onderschatten. Er is in de afgelopen 10 jaar interesse naar crypto opgebouwd, maar dat mocht nooit binnen grote financiële instellingen en bedrijven plaatsvinden, omdat de politiek het verbood. Nu, met Trump, is dat volledig omgekeerd.
De cryptomarkt kan daarom binnen 12 maanden stijgen van een huidige 3,3 biljoen dollar naar 20 biljoen dollar.
Hoe kan dit nu negatief uitpakken, wanneer iedereen in de cryptomarkt bakken met geld verdient?
Het antwoord hierop is nieuwe technologie die bijna niemand snapt, fraudeurs, scammers en mensen (zoals jij) die graag geld willen verdienen.
Waar snel geld wordt verdiend, kan snel geld worden afgepakt. Met crypto is dat maar al te vaak gebeurt. Je kan immers vrij makkelijk een cryptomunt lanceren en vrij makkelijk doorsnee mensen wijsmaken dat er heel veel waarde achter zit. Ondanks dat je met crypto veel geld kan verdienen, kan hierdoor ook heel snel in de verkeerde cryptomunten zitten.
Daarom kan het Crypto Ebook of het Crypto Smallcaps Rapport juist nu erg waardevol zijn. In deze research krijg je rapporten te lezen (die altijd worden geüpdatet) waarin de lijst met cryptomunten staat die ik en andere teamleden van BeursBrink bezitten.
In het Crypto Ebook zitten we in iets grotere cryptomunten met doorgaans meer dan een miljard dollar marktwaarde. Een update van de plus 10 posities verschijnt ongeveer ieder kwartaal.
In het Crypto Smallcaps Rapport gaan we naar nog kleinere cryptomunten met minder dan een miljard dollar marktwaarde. Dit is iets risicovoller en hier zitten we ook wat korter op de bal door maandelijkse updates van het rapport met wekelijkse een tusssentijdse update.
Abonneer je hier op het Crypto Ebook.
Abonneer je hier op het Crypto Smallcaps Rapport.
Nog onbekend met onze analyses? Bekijk hier drie gratis crypto-analyses om optimaal van de legalisering in de VS te profiteren.
Foto: iStock
Raja Speet bezit posities in ETH en verschillende genoemde cryptomunten uit de OTHERS-index.
Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.