Nederland - 18 februari 2021 - crypto
door SVEN VAN GASSE

“Bitcoin op termijn aan $1 miljoen”

Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital Assets, is van mening dat bitcoin tegen het einde van het decennium $500 000 waard zou kunnen zijn. Hij voegde hieraan toe dat de munt op termijn zelfs een waarde van $1 miljoen zou kunnen bereiken.

Volgens Pompliano zal bitcoin uiteindelijk de belangrijkste reservevaluta van de wereld worden. Hiernaast verwacht hij dat de totale waarde van bitcoin aanzienlijk groter zal zijn dan de marktkapitalisatie die goud heeft.

Bitcoin zet zijn enorme rally van in 2020 zonder problemen door in 2021. Deze week doorbrak de munt voor de eerste keer de kaap van $50 000.

Waarom stijgt bitcoin?

Een aantal factoren liggen ten grondslag aan de aanhoudende rally van bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen.

Er is sprake van een grotere adoptie van zowel institutionele als particuliere beleggers. Hiernaast verkennen steeds meer gewone bedrijven de cryptomarkt. Bedrijven als Square en Tesla kochten reeds bitcoin aan.

Intussen hebben centrale banken wereldwijd het monetaire beleid versoepeld om de economische klap die de Covid-19 pandemie heeft veroorzaakt, op te vangen. De banken hebben de rentetarieven verlaagd tot historisch lage niveaus en kopen massaal activa op.

Door het soepele beleid maken beleggers zich zorgen over een depreciatie van fiatvaluta. Ze hopen hun kapitaal te beschermen door het onder te brengen in bitcoin en andere cryptomunten.

Pompliano besluit:

Beleggers zoeken de beste manier om hun koopkracht te beschermen en hebben besloten dat bitcoin de oplossing is.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.