VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 15 juli 2020 - Aandelen

“Beleggers, stop met het kopen van aandelen die hypen”

door SVEN VAN GASSE

De meeste aandelenmarkten hebben een serieuze klap gekregen tijdens de Covid-19 pandemie. Verschillende indexen hebben al veel hun hun verliezen goedgemaakt. Deze rally’s worden echter ondersteund door aandelen die zogenaamd “gehypet” worden.

Volgens Mohamed El-Erian, één van de belangrijkste adviseurs bij Allianz, moeten beleggers zich wapenen tegen de verwachte financiële problemen die veroorzaakt werden door de Covid-19 pandemie.

Moeizaam economisch herstel

El-Erian wees op de verontrustende tekenen van een moeizaam economisch herstel. Voorbeelden van deze tekenen zijn: een recordtempo aan bedrijfsfaillissementen, banenverlies door de overstap van kleine en middelgrote ondernemingen naar grote bedrijven en meer gezinnen die het moeilijk hebben met het betalen van de huurprijzen.

Het lijkt erop dat beleggers zich over niets zorgen maken. De meesten blijven zich vastklampen aan een V-vormig herstel, waarbij een vaccin of een opbouw van immuniteit bij de bevolking, een snelle hervatting van de normale economische activiteit mogelijk maakt.

Andere beleggers rekenen dan weer op meer ondersteuning van regeringen, centrale banken en internationale organisaties, aldus de Financial Times.

Mohamed EL-Erian stelt:

Beleggers hebben nog tijd om zich voor te bereiden op de moeilijke periodes en hun portefeuilles aan te passen aan de omstandigheden.

Nieuwe generatie beleggers

Volgens El-Erian zouden beleggers in plaats van activa te kopen bij waarderingen die volledig losgekoppeld zijn van de onderliggende bedrijfs- en economische fundamenten, eerder moeten denken aan de herstellingswaarde van hun activa.

El-Erian wijst hier op de nieuwe generatie van “beleggers” die de aandelenprijzen meedogenloos omhoog stuwen.

Het gevoel dat het ergste nog niet gebeurd is, heeft de hebzucht van beleggers in alle strepen gevoed.

Dubbele investeringsstrategie

Terwijl particuliere beleggers doorgaan met risicovolle investeringen, gelooft El-Erian dat het slimme geld zich bezighoudt met een “dubbele investeringsstrategie”.

Deze strategie houdt langs de ene kant cash aan om te profiteren van correcties en langs de andere kant houden deze instellingen rekening met het voeden van failliete bedrijven die proberen te herorganiseren en te herstellen.

Bron: MarketWatch

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.