Nederland - 13 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Aperam krijgt misschien een plaatsje in BEL20

Aperam (ticker: APAM) werd in 2011 afgesplitst van ArcelorMittal (ticker: MT) en werd op die manier de op vijf na grootste maker van roestvrij staal ter wereld.

Aandeelhouders van ArcelorMittal ontvingen bij de afsplitsing 1 aandeel Aperam per 20 stuks Arcelor die ze in portefeuille hadden. Aandeelhouders die hun aandelen hebben bijgehouden zullen alvast niet misnoegd zijn over de beursprestatie van het afgesplitste bedrijf. Het merendeel van het kapitaal van Aperam is nog steeds in handen van de Indische familie Mittal (41%).

aperam

Goede cijfers

Vorige week spurtte Aperam nog hoger na de publicatie van beter dan verwachte resultaten. In het vierde kwartaal bleef de productie stabiel, maar door Chinese prijsverhogingen wist de EBITDA of bedrijfskasstroom met 37% te stijgen. De balans van Aperam is stevig, met een schuldgraad van amper 0.3 keer de bedrijfskasstroom. Dat laat Aperam toe het dividend op te trekken van 1.25 naar 1.50 USD per aandeel (omgerekend: 1.41 EUR). Goed voor een bescheiden dividendrendement van 2.8% bruto.

De staalgroep lanceerde ook nog een inkoopprogramma van 100 miljoen USD, zowat 3% van de marktkapitalisatie.

Brusselse notering

Aperam wilt nu een notering op de beurs in Brussel, naast de bestaande noteringen in Amsterdam en Parijs. Er worden wel geen nieuwe aandelen uitgegeven, aldus Aperam.

De notering in Brussel moet vanaf donderdag ingaan. Aperam denkt dat een notering in Brussel positief zal zijn voor het bedrijf en aandeelhouders, onder meer door een vergroting van de zichtbaarheid op de Belgische markt.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.