Amazon zet een grote stap voorwaarts in de race om internet vanuit de ruimte aan te bieden, met de lancering van de eerste testvlucht voor Project Kuiper. Vandaag, op de lanceerdag, plannen ze hun eerste twee test-satellieten, KuiperSat-1 en KuiperSat-2, de ruimte in te sturen.
In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Amazon, dat momenteel zijwaarts beweegt na de daling in september:
— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —
Het ambitieuze Project Kuiper, met een budget van meer dan $10 miljard, streeft naar wereldwijde dekking met 3,236 satellieten in lage aardbaan.
Amazon’s haast om de competitie aan te gaan met SpaceX is opvallend. Volgens Brian Weeden, directeur van programmaplanning voor de Secure World Foundation, is het nog onduidelijk of andere bedrijven hetzelfde kunnen bereiken als SpaceX:
“Het is aannemelijk dat iemand anders het kan doen, maar nog niet bewezen.”
Het doel? Breedbandinternet vanuit de ruimte naar individuele gebruikers sturen, vergelijkbaar met het succesvolle Starlink-initiatief van SpaceX.
Weeden voegt verder toe:
“Natuurlijk moet je duizenden satellieten in een baan om de aarde krijgen, en op dit moment is er eigenlijk maar één manier om dat te doen, en dat is met SpaceX.”
— Lees ook: Klimaat-aandelen met de hoogste potentie —
De investeringen van Amazon in deze technologie zijn indrukwekkend. Ze hebben al contracten gesloten voor 83 raketlanceringen om Kuiper-satellieten in de ruimte te krijgen.
Echter, de vraag blijft: kan Amazon concurreren met SpaceX, dat onlangs de mijlpaal van 2 miljoen actieve klanten voor Starlink heeft bereikt?
Caleb Henry, directeur van onderzoek bij Quilty Analytics LLC, benadrukt dat Amazon mogelijk een voorsprong heeft door hun cloud-computingdiensten via Kuiper aan te bieden. Hij zegt:
“Ze hebben het potentieel om hun eigen cloud business te bedienen en dat te verbeteren naast de andere diensten die ze leveren.”
Caleb voegt verder toe:
“De lancering van twee kleine satellieten met een zwaar draagraket is overdreven, tenzij de omstandigheden nijpend zijn”
— Lees ook: Als een raket beleggen in ruimtevaart aandelen —
Bron: Bloomberg
Foto: iStock
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).
Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.