VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 17 juni 2020 - Aandelen

“78% van de beleggers vindt de markt overgewaardeerd”

door SVEN VAN GASSE

Een onderzoek van Bank of America Corp. heeft aangetoond dat beleggers nog steeds cash blijven pompen in de markt. Hoewel deze markt echter het meeste overgewaardeerd in jaren lijkt. Dit meldt Bloomberg in een artikel.

Maar liefst 78% van de ondervraagde beleggers vindt dat de markt overgewaardeerd is. Dit is het hoogste cijfer sinds het begin van het onderzoek in 1998. Van deze beleggers vindt 53% dat deze rally een “bear market rally” is. Dit is een tijdelijke stijging in een berenmarkt.

De opiniepeiling toonde aan dat fondsbeheerders hun cashpositie hebben verlaagd tot 4,7%. Dit is het laagste percentage sinds augustus 2009. Fondsbeheerders gebruiken al het geld dat ze kunnen missen om mee te surfen op de stijgende markt.

Tegelijkertijd verwacht maar 18% een V-vormig of sterk economisch herstel. Hiertegenover staat 64% die denken dat het herstel eerder stapsgewijs zal verlopen of de vorm van een U of een W zal aannemen.

Het onderzoek toont ook nog aan dat beleggers hun groeiverwachtingen naar boven bijstellen, steeds minder cash aanhouden en meer risico’s willen nemen. Wall Street lijkt voorbij de piek waarbij het pessimisme heerste, maar het optimisme van vandaag is echter fragiel.

De opiniepeiling van Bank of America komt op een moment van verhoogde onzekerheid bij verschillende marktspelers. De S&P 500 kende vorige week namelijk haar grootste daling sinds maart door de ongerustheid over een tweede golf van Covid-19 infecties. Er heerst ook een vrees dat het economisch herstel minder snel zal gaan dan verwacht.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.