Beste belegger,

Het USA Rapport is bij BeursBrink altijd al een van de populairste rapporten geweest. En dat is logisch. Amerika is immers de plek waar het voor beleggers allemaal gebeurt.

Zeker als je investeert in smallcaps.

De Verenigde Staten zijn namelijk bijzonder goed in innoveren. Noem een paar grote bedrijven en de kans is bijna 100% dat ze van Amerikaanse bodem komen.

Sterker nog: van de 10 meest waardevolle bedrijven in de wereld, is 80% Amerikaans en de andere 20% komt uit China.

Van Apple tot Microsoft en van Ford tot McDonald’s; ondernemers in Amerika weten wel raad met het bouwen van ‘Big Business’.

Smallcaps in de VS – een Amerikaanse droom

Juist omdat er zoveel wordt geïnnoveerd en het bedrijfsleven wordt gestimuleerd om snel te groeien, ontstaat er een omgeving waar je als belegger alleen maar van kan dromen.

Er zijn namelijk bijzonder véél kleinere bedrijven op de beurs te vinden.

Neem alleen al de Russel2000.

Dit is een beursindex, net zoals de AEX of de BEL20. Maar in tegenstelling tot de AEX of de Bel20 bestaat deze index niet uit tientallen aandelen.

De Russel2000 is samengesteld uit 2000 aandelen.

Al die aandelen hebben één ding gemeen: het zijn small- of midcaps.

Dat is heel wat anders dan de nog geen 150 aandelen die je in Nederland kan verhandelen.

Met Amerika koop je de hele wereld

Alleen al vanwege het duizelingwekkende aanbod smallcaps in Amerika, is het land voor investeerders de moeite waard.

Voor Europeanen is er naast het grote aanbod nóg een reden om te kijken naar Amerikaanse smallcaps.

Dat heeft alles te maken met spreiding.

Voor veel Europeanen is het eigenlijk heel simpel:

  • We werken in Europa,
  • En krijgen betaald in Europese valuta (euro),
  • We hebben Europees vastgoed (eigen huis, wellicht een vakantiewoning etc),
  • We kunnen Europese aandelen kopen,
  • Waardoor we met z'n allen erg afhankelijk zijn van de Europese economie.

Natuurlijk zijn er binnen Europa landen die beter presteren en hebben we als Nederlanders en Belgen weinig te klagen over de economische situatie.

Maar als je er over nadenkt is het best gek dat je zoveel eieren in één mandje stopt. Want van inkomen tot huisvesting, is alles geënt op het welvaren van maar één economie.

Zonde.

Wie een deel van zijn beleggingsportefeuille alloceert naar Amerikaanse aandelen, is al direct minder afhankelijk van Europa.

Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt, verplaats je meteen wat kapitaal naar een andere valuta en andere bedrijven.

Bovendien koop je met Amerikaanse aandelen een stukje van de wereld.

Amerika is namelijk een exportmotor van jewelste. Waarbij meer dan 40% van de omzet van al die beursgenoteerde bedrijven, uit het buitenland komt.

De 4 beleggingskansen in Amerika

Alleen al vanwege het spreidingsaspect moeten veel meer beleggers naar Amerikaanse aandelen kijken. Maar je moet er wel voor waken om ’te spreiden voor het spreiden’.

Met andere woorden: zorg ervoor dat je niet zomaar wat Amerikaanse aandelen koopt, om een gespreide portefeuille te bouwen.

Het is nu juist zaak om te kijken naar sectoren die in de komende 2 tot 4 jaar goed kunnen gaan presteren.

En als wij nu kijken naar de marktontwikkelingen, zien we in Amerika 4 beleggingskansen ontstaan:

  • De opkomst van Blockchain en ‘Ethereum-banken’
  • Revival van de infrastructuur
  • Een enorme bullmarket in grondstoffen
  • De legalisatie van ‘nieuwe’ sectoren zoals marihuana & sports betting

Wat valt op aan deze kansen? Het zijn allemaal sectoren waar kleinere bedrijven snel groot kunnen groeien. Kansen, waar smallcaps uit kunnen groeien naar largecaps. En daar zit voor beleggers het grote geld.

Trend #1: de opkomst van Blockchain en Ethereum-banken

Het hart van technologische innovatie ligt al decennia in Amerika. Sillicon Valley slingert bijna dagelijks baanbrekende vernieuwingen de wereld in. En beleggers die vroeg in Google, Apple of Netflix hebben geïnvesteerd, weten allemaal hoe lucratief dat kan zijn.

Nu zijn veel tech-CEO’s het er wel over eens: blockchain is een van de meest interessante sectoren om je nu als technologiebedrijf op te richten.

Maar niet alleen techbedrijven hebben interesse. Ook banken zien geld in de blockchain.

Het is dan ook een kwestie van tijd, voordat er banken zijn die bijna volledig zullen overstappen naar blockchain-technologie. De voordelen zijn legio: transparant, snel en goedkoop.

Zeker in de Zuid-Amerikaanse regio biedt dit veel kansen, omdat slechts 51% van de regio toegang heeft tot financiële dienstverlening van banken.

De snelheid en het gemak van de Blockchain, biedt hierdoor enorme kansen.

In onze speciale gids bespreken een Latijns-Amerikaanse bank met Spaanse roots, die hier fantastisch in staat moet zijn om hiervan te profiteren. Bovendien krijg je nu al een royaal dividend. En dat kunnen maar weinig spelers zeggen: een bitcoinbank met winstdeling!

Trend #2: Revival van de infrastructuur

Wie ooit in Amerika is geweest weet waarschijnlijk twee dingen:

  1. Amerikanen houden van fast food en gemak
  2. De infrastructuur is een zielig hoopje ellende

Voor een ontwikkeld land, is de infrastructuur in Amerika belabberd. Dat zien de Amerikanen zelf ook in, maar tot op heden is er nooit echt geld voor vrijgemaakt.

Daar gaat Donald Trump verandering in brengen. Want in februari dit jaar, heeft Trump een plan naar buiten gebracht om de infrastructuur in het land aan te pakken.

Met een plan van 200 miljard dollar, kan er worden geïnvesteerd in energie, afvalverwerking, watervoorziening, transport of bijvoorbeeld breedband.

Nu zijn er vrij veel creatieve oplossingen bedacht om die 200 miljard op tafel te krijgen.

Mede door de grote politieke druk om dit plan te laten slagen in combinatie met de erbarmelijke staat van de huidige infrastructuur, zou het bijna een no-brainer zijn om nu vol te investeren in bouw- en energiebedrijven.

Toch zien we op de beurs een heel ander plaatje. Bijna ieder infrastructuurbedrijf handelt met een stevige discount ten opzichte van de grote markt.

Trend #3: Een enorme bullmarkt in grondstoffen

Redelijk in lijn met de infrastructuur, zien we ook een enorme onderwaardering bij grondstoffen ontstaan. En daar kan je als belegger maar beter op inspelen, omdat de grondstoffenmarkt dit soort kansen maar eens in de paar decennia aanbiedt.

We hoeven daar eigenlijk niet zo heel veel woorden aan vuil te maken: grondstoffen zijn op dit moment goedkoop en hetzelfde geldt voor grondstofgerelateerde bedrijven. Zeker in Amerika.

Trend #4: Nieuwe legale sectoren zoals Marihuana & Sports Betting

Wie 15 jaar gelden aangaf weleens een jointje te roken, werd al snel gezien als een stoner die de hele dag niets productiefs deed. Wat kan de wereld toch snel veranderen.

Vandaag de dag geven zelfs miljardairs zoals Richard Branson openlijk aan dat marihuana straks net zo gewoon is als het drinken van een wijntje.

En dat is een trend die we steeds wat meer zien: nieuwe regelgeving voor ‘verboden’ sectoren.

Marihuana is daar een duidelijk voorbeeld van, maar net zo interessant zijn de sportweddenschappen. In Amerika is recent groen licht gegeven voor hernieuwde regelgeving voor sports betting.

Voor staten wordt het nu mogelijk – als er een wettelijk kader wordt opgesteld – om sportweddenschappen aan te bieden.

Nu klinkt dat wellicht niet direct als een grote beleggingskans, maar schijn bedriegt.

Sports betting is jaarlijks goed voor miljarden aan omzet. Waarbij het in de meeste gevallen nog illegaal is ook.

Daar gaat nu verandering in komen. En net zoals bij marihuana, krijg je dan een gekke situatie:

  • Er bestaat al een sector maar die is illegaal,
  • De zwarte markt zal door nieuwe regelgeving langzaam overgaan in een witte markt,
  • Waardoor er van de een op de andere dag ineens heel veel geld naar een legale sector kan vloeien,
  • En je als belegger goed kan verdienen.

In een normale situatie moet de markt eerst kennismaken met een nieuw product. Van iPod tot internet: wanneer er een nieuw product is, duurt het gewoon even voordat de brede markt dit omarmt.

Maar bij dit soort markten, is er al een markt. Hij is alleen niet legaal. Daarom is dit zo interessant voor beleggers.

Je kan immers investeren in een product waarvan je weet dat er al vraag naar is. Waarbij je door de legalisatie ook nog eens een situatie krijgt waarin mensen makkelijker toegang kunnen krijgen tot het product.

Er zijn immers genoeg mensen die nu een beetje marihuana willen roken of een gokje willen wagen, maar dat niet doen omdat het nog niet mag.

Dat biedt ontzettend veel kansen voor beleggers!

Vooral als je belegt in smallcaps.

Hoe wij hier op inspelen?

Als wij kijken naar beleggingskansen, dan kijken we natuurlijk altijd naar de verwachte groei. Daarbij is onze strategie er op gericht om te investeren in trends die jaren kunnen vasthouden.

Dat betekent dat we heel specifiek kijken naar sectoren waar jaren aan groei is gegarandeerd en het niet zomaar een modegevoelige trend is.

Daarom kijken we altijd naar bepaalde punten in een sector, voordat we op zoek gaan naar individuele aandelen:

  • Gezonde markt met veel ruimte voor kleine spelers die goed kunnen groeien
  • Bovengemiddelde groeiverwachtingen voor de hele sector
  • Gunstige waarderingen in de sector
  • Weinig beleggers die nu naar de sector kijken

Bij alle vier de beleggingskansen die we u vandaag hebben aangegeven, zijn de antwoorden op deze vragen heel erg gunstig.

Vervolgens wordt het tijd om te kijken naar individuele aandelen.

Daarbij kijken wij altijd naar smallcaps. Dat is nu eenmaal onze voorkeur: we kijken liever naar de Microsofts van morgen, dan naar de grote bedrijven die nog maar beperkt kunnen groeien.

En daar zit uiteindelijk ook het grote geld voor beleggers. Onderzoek na onderzoek toont aan dat een langetermijnstrategie gericht op smallcaps, beter presteert dan het kopen van grote bedrijven die in de volwassenheidsfase zitten.

De modelportefeuille van BeursBrink

En om beleggers bij deze zoektocht te helpen, hebben we het USA Rapport opgericht met een modelportefeuille.

Iedere maand verschijnt een nieuwe editie van het USA Rapport. Daarin worden nieuwe kooptips besproken, portefeuillestrategieën uitgelegd en geven we relevante updates.

Daarnaast krijg je iedere week een portefeuilleupdate. Zodat je altijd weet wat er met de posities in de portefeuille gebeurd.

  • Iedere maand het USA Rapport
  • Wekelijks portefeuilleupdates
  • Alerts bij het sluiten van een aandeel
  • Alerts bij het openen van nieuwe posities
  • Bonusrapporten

Bovendien krijg je vandaag ook toegang tot extra bonusrapporten die dieper ingaan op de beleggingskansen die we nu zien.

Deze rapporten krijg je direct bij een abonnement en worden minimaal eens in het jaar geüpdate (en wanneer nodig, vaker).

Zolang je abonnee bent van het USA Rapport, heb je ook gewoon recht op deze updates.

U krijgt vandaag, direct:

  • Bonus #1: Het Infrastructuur Rapport (€99)
  • Bonus #2: De Blockchain Bank (€49)
  • Bonus #3: De Sports Betting Gids (€99)
  • Bonus #4: De 15 beste kooptips voor 2018 (niet te koop!)

En daarmee heeft u meteen een heel arsenaal in handen om met smallcaps in te spelen op de grootste trends van de komende 2 tot 4 jaar.

Beter kan het haast niet.

Of toch…?

Wie vandaag koopt, krijgt een grote korting!

Ter ere van de Amerikaanse weken bij BeursBrink, krijgt u vandaag naast deze bonusrapporten ook nog een kassakorting.

Normaliter rekenen we al een zeer schappelijke prijs voor deze hoeveelheid aan research.

Een tweejarig abonnement kost 249 euro.

In totaal dus 104 wekelijkse updates, 24 maandedities en alerts wanneer dat nodig is. Een compleet pakket voor iedere belegger.

Vandaag geven we op dit pakket – inclusief alle bonusrapporten – nog eens een flinke korting.

Het complete aanbod krijgt u nu voor slechts 149 euro. Daarbij bent u dus 24 maanden lid (abonnement stopt automatisch) en krijgt u direct toegang.