Meet the crowdfunders: Martin – 10% met Fastinvest

Beste belegger,

Sinds we zijn begonnen met het opvolgen van crowdfunding, zijn er veel beleggers die zo aardig zijn om ervaringen te delen met ons. Vorige week hebben we Gijs besproken – die in al lang en in veel verschillende projecten belegt – en vandaag is de beurt aan Martin*.

Martin is in januari dit jaar gestart met Funding Circle (alleen voor NL’ers, niet voor Belgen). En daar staat inmiddels een bedrag uit van €4.000. Omdat Funding Circle de aflossing en rente maandelijks uitkeert, krijgt Martin iedere maand rond de 85 euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Iedere maand opnieuw investeren bij Funding Circle

Bij Funding Circle geldt een minimumbedrag van 100 euro per investering. Door iedere maand wat geld bij te leggen, kan deze crowdfdunder elke maand weer een nieuwe investering doen.

Ik zit nu in theorie op ruim 14% rendement, zonder default en investeer tussen de 100 en 300 euro per project.

Naast Funding Circle, heeft Martin ook een account bij FastInvest. Maar, het merendeel van het crowdfundkapitaal is bij Funding Circle ondergebracht. En dat is een bewuste keuze.

‘Bedrijfskredieten lijken mij betrouwbaarder dan persoonlijke leningen’, wijzend op FastInvest waar je ook kan investeren in kredieten voor consumenten die op vakantie willen gaan. En daar valt natuurlijk wat voor te zeggen: je hebt bij bedrijfskrediet meestal meer mogelijkheden om geld terug te vorderen.

Overigens speelt niet alleen het verschil tussen persoonlijke leningen of bedrijfskrediet een rol. ‘Ik kan bij Funding Circle kiezen voor projecten in verschillende categorieën, zodat mijn gemiddelde rendement rond de 13 tot 14 procentpunt ligt’, waarbij Martin de Westerse afkomst van de leningen als een voordeel ziet.

Een crowdfunding account bij FastInvest

Dat er iets meer vertrouwen is in bedrijfskrediet, blijkt ook uit de verdeling van zijn portefeuille. Martin heeft €2.500 in FastInvest gestoken, waarbij hij werkt met de automatische investment tool.

Martin: ‘De automatische tool werkt erg mooi, je kan in de tool bijvoorbeeld ook aangeven dat je de opbrengsten wilt herinvesteren’.

Fast Invest Auto invet

Afbeelding: een voorbeeld van de autoinvest tool bij FastInvest

Martin becijfert dat zijn rendement bij FastInvest ongeveer uit zal komen 10%.

Risico op defaults

Of Martin een idee heeft van de kans op een default? ‘Nee niet echt, maar bij FastInvest lijkt het verzekerd en het rendement bij Funding Circle is dermate hoog dat er wel eens iets mis kan gaan. Daarom spreid ik ook zoveel mogelijk per positie’.

Naast Funding Circle en FastInvest en een positie via Rabo NXchange, heeft Martin overigens geen andere crowdfundplatforms waarop hij investeert: ‘Ik wil in mijn totale portefeuille binnen bepaalde grenzen blijven, maar wel spreiden’.

Martin gebruikt:

Meer over crowdfunding?

Meld je dan even aan op mijn nieuwsbrief (scroll iets naar onderen en laat je mailadres achter in het oranje blok met ‘volg Michiel op de voet’) en je krijgt van mij een handleiding waarin ik verschillende crowdfundplatforms bespreek. Platforms, waar ik zelf heb geïnvesteerd en mijn lezers op de hoogte hou van de ontwikkelingen.

Volg michiel op de voet

Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.